Resor till Randazzo

Greker, romare och lombarder

Randazzo ligger på den nordvästliga delen av Etna och är en stad där flera folkslag - greker, romare och lombarder - satt sin prägel.

Det staden nog är mest känd för att den svarta lavastenen, som bryder domkyrkan och flera av landsortens kyrkor. Randazzo har gått igenom en hel del under åren. På 1200-talet bekämpade man här rebeller, och staden som växte blev uppdelad i tre olika delar där greker, romare och lombarder hade vars ett distrikt. Under medeltiden och "svarta döden" förvandlades staden till en spökstad och under 2.a världskriget blev den största delen av staden sönderbombad av de allierade.

Karta över Randazzo

Genom att klicka på kartan över Randazzo här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Randazzo? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden.

Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan t.ex. välja att bo på flera olika om du vill uppleva mer av ön, som inte är så liten inte...

Reser du som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa på Sicilien. En fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva.

Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du resa med flyg till Sicilien, är Catania flygplats - som också är öns mest nyttjade på grund av ett stort utbud rutter till Europeiska städer - den som ligger närmast Randazzo.

Staden har en egen tågstation, och det finns också en held el bussförbindelser till resten av regionen härifrån. Men många av våra resenärer väljer dock att beställa en hyrbil till semestern. En bil gör det i de flesta fall inte bara lättare att komma fram till semesterbostaden, utan den ger också en större grad av frihet till att åka ut på utflykter i eget tempo, utan att vara beroende på offentlig transport.

Väldigt få väljer att köra hela vägen från Sverige till Sicilien på grund av det långa avståndet. Vill du ändå avverka den drygt 3000 km långa resan, kan du komma över med bilen till ön via Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranger och butiker

I staden finns flera restauranger, caféer och matvarubutiker. Här finns också ett postkontor och småbutiker att titta i. Landsorten bjuder också på en fin marknad som tar plats en gång i veckan - här kan du hitta lokala produkter som inkluderar oliver, valnötter och mandlar. Nyttja också tillfället till att prova stadens sötsaker - Randazzo är nämligen känd för sina chokladprodukter.

Upptäck något nytt varje dag

Byn ligger vid foten av Nebrodibergen som från denna sida framstår som torrt område men som döljer en fantastisk frodighet på andra sida av höjderna.

Randazzo rekommenderas framförallt till de personer som önskar att få uppleva städena runt Etna, som har sina egna unika uttryck, och som i Randazzos fall handlar om de svarta lavastenarna.

Du har nästan lika längt ut till Capo d'Orlando (ca 55 km) och havet norr ut, som du har väster ut till den vackra staden Taormina (ca 47 km), vilket innebär att du kan variera dina dagar med nya spännande sevärdheter.

Spenderar du semestern i Randazzo, en av de städer som ligger närmast vulkanen Etna, är det naturligtvis också ett ypperligt tillfälle att ta chansen att uppleva denna Europas störst aktiva vulkan nära inpå. Det finns dock flera vackra naturattraktioner i närheten. I naturreservatet i Nebrodi-berjen kan en utflykt till Grotta del Lauro över landsorten Alcara Li Fusi till exempel rekommeneras. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Randazzo