Resor till Punta Secca

Punta Secca är en härlig liten stad som ligger i sköna miljöer utmed det öppna Medelhavet. Den lokala stranden är helt fantastisk, fin gyldene sand och det klaraste och renaste hav man kan föreställa sig.

En semester i Punta Secca är en avkopplande badsemester med många möjligheter att upptäcka de vackra barockstäder som ligger i inlandet. Skulle du få lust att roa dig om kvällen så ligger Marina di Ragusa och dess livliga strandpromenad och shoppingtorg endast 5 minuters bilresa härifrån.

Gammalt och stämningsfullt fiskeläge

Om du kom till Punta Secca för några år sedan, skulle du hittat en fin strand med ett fiskeläge i förfall och några fiskare som samlats runt det enda kafé som ligger vid fyren. Här kunde du ligga på stranden i lugn och ro men ut över en öl eller läsk kunde du inte köpa mycket annat. Verkligheten i dag är dock en helt annan. Något som har med en viss italiensk TV-serie att göra...

Världsberömda TV-figuren kommissarie Montalbano

Miraklet som invånarna i Punta Secca fått uppleva har kommit som en blixt från klar himmel: Det har varit en förälskelse för både den italienska och internationella publiken för en karaktär som först tog form i litteraturen och sedan ett TV-varumärke: Kommissarie Montalbano. Som den italienska TV-kanalen (Rai) valde att filma Andrea Camilleris berömda deckare, fann de ett hus som passade perfekt till föreställningen som författaren och publiken hade om kommissariens bostad. Den skulle ligga helt ut till en vacker strand där det endast fanns fiskare och där den upptagna polis-kommissarien hade möjlighet för att simma i bukten, titta ut över horisonten och smaka fantastiska matträtter som hans tjänsteflicka lämnat i ugnen i köket till honom. Samt kanske dricka ett glas mer än vad han egentligen borde.

Hitta film-kulisserna

På jakt efter Montalbanos kulisser har flera funnit fram till huset och rykten har spridit sig snabbt genom guideböcker och social medier. Trots att huset är vackert och även om ägarna har försökt att driva det som B&B har mycket uppmärksamhet (eller bristen på kunskap om hur man ska hantera ett litet hotell) inte varit tillräckligt för att resenärer valt att bo här. Å andra sidan har det bidragit till att liva upp den lilla kuststadens verksamheter. Idag kan du välja var du vill köpa din läsk eller njuta av en svalkande öl eller glas vin på olika kaféer och det finns även en bra restaurang längs havet, nära den berömda Enzo a Mare som också medverkar som kuliss i filmserien.

Barnvänlig sandstrand

Stranden är i dag som den alltid varit; en uppskattad och fin sandstrand med barnvänliga förhållande. Fiskarna seglar fortfarande ut från den lilla hamnen med deras små båtar och kommer tillbaka fullastade med färsk fisk som kan avnjutas på områdets restauranger. Antalet bostäder som utgör större delen av stadens byggnader ägs huvudsakligen av fast boende invånare eller fungerar som sommarbostäder som bl.a. hyrs ut under sommaren. Staden står dock fortfarande i förfall men den stämningsfulla fyren lyser upp till de passerande skeppen under kvällen och skapar stämning under hela natten. Välj Välj Punta Secca som din semesterdestination då du vill slappa med lokalbefolkningen och hyra en förnuftig semesterbostad till rimligt pris.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Punta Secca

Vad tycker gästerna om i Punta Secca?

8,4
Samlade gästomdömen
Baserat på 5 recensioner