Resor till Pozzillo

Ett genuint fiskeläge under Etna

På en semester i Pozzillo befinner du dig mellan havet och vulkanen Etna, och det blir svårt att välja vad som är mest tilltalande att titta på.

Det lilla fiskeläget Pozzillo ligger nära Acireale, som faktiskt är den kommun staden tillhör. Det lilla samhället fanns här redan på 1500-talet men i dag hittar du inte många spår av det gamla antika centrumet, då man på 70-talet täckte det mesta med dåtidens moderna - och idag inte så vackra - byggnader.

Fisket står i centrum

Pozzillo har alltid levt huvudsakligen på fiske och inte så värst mycket av turismen, trots naturens skönhet. Här finns inte några sandstränder,men du kan ligga och sola på de svarta och platta klipporna för att sedan hoppa ner i det klara vattnet. Vid hamnen säljs den dagliga fångsten av fisk, som tenderar att vara ganska omfattande här i närheten av Messinasundet.

Stadens festivaler

Här finns inga helgon eller någon madonna att fira, utan bara fisk och ännu mera fisk. Näst sista lördagen i juli firas Sagra del polpo (bläckfisk), medan man den sista lördagen i månaden firar Sagra del pesce spada (svärdfisk) - två fester som lockar besökare från omgivningen. Stadens fester avspeglar också den huvudsakliga verksamheten för de flesta.

Karta över Pozzillo

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterlägenheter vi tillhandahåller i området.Hotell, semesterlägenhet eller villa?

Escapeaway erbjuder dig fler än 1800 semesterbostäder i Italien, vilket inkluderar ett brett urval handplockade hotell, semesterlägenhet och villor på Sicilien.

En semesterlägenhet kan vara ideal, om du vill laga dina egna måltider och slippa leta upp restauranger till middagarna. Det är också en bra möjlighet om din semesterbudget är något lägre. Många familjer väljer dessutom en lägenhet för att lättare kunna njuta av varandras sällskap, istället för att vara fördelade på två olika hotellrum.

Åker du på semester för att koppla av helt och hållet, och för att slippa alla vardagens plikter som t.ex. städning, är ett hotell det rätta valet. Har tas allt om hand om, och du behöver inte bekymra dig om inköp eller tillagning av middagar, utan kan bara sätta dig till rätta i restaurangen - och du slipper disken!

I sökmotorn här ovan kan du snabbt och lätt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i och omkring Pozzillo. Har du redan en klar idé om vilken typ av bostad du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen i sökmotorn. Du är naturligtvis också varmt välkommen att ringa oss för att få tips och råd.

Lufthavne og lokal transport

Ska du på semester till Pozzillo, är det bäst att flyga till Catania flygplats (flygplatskod: CTA), som endast ligger 40 km bort. Detta är Siciliens mest nyttjade flygplats och betjänas av många flygbolag, som easyJet, Ryanair, Air France, British Airwas och Lufthansa, som tillsammans erbjuder rutter till resten av Europa, däribland Sverige och Danmark.

Använder du sökmotorn här på sidan kan du enkelt söka efer priser och beställe flygresor till samtliga flygplatser på Sicilien. Väljer du att beställa både blyg och semesterbostad som ett samlat paket hos Escapeaway, är du täckt av paketreselagen samt Resegarantifonden.

Trots närheten till järnvägen längs östkusten och flygplatsen i Catania, rekommenderar vi att du kommer till staden i bil, då den är nödvändig om du vill besöka vulkanen Etna samt alla de trevliga städerna på sluttningarna i området. Normalt sätt är det enklast att beställa en hyrbil på Catania flygplats redan hemifrån, så slipper du tänka på det vid ankomst. 

Information om rejser til Sicilien med fly

Ska du resa till Sicilien med flyg, kan du med Escapeaway beställa en paketresa. Läs mer om vilka möjligheter du har, och se priser online.
 
 

Restauranger och inköp

Det finns i skrivande stund endast en pizzeria i själva Pozzillo, men du behöver bara köra några få kilometer till grannstäderna för att hitta ett större urval av restauranger. Lite längre söderut, har den större staden Acireale t.ex. ett stort utbud av restauranger, trattorior och caféer, liksom här finns butiker och matvaruaffärer som täcker de flestas behov.

Utflykter

Det är inte endast för det bra urvalet av bra restauranger, som vi rekommenderar en tur till Acireale. Staden är en av Siciliens vackraste kuststäder med en historia som sträcker sig flera tusen år tillbaka. Dessutom kan du här njuta av ett levande kulturliv som omfattar Siciliens kanske vackraste karneval.

Är du historiskt intresserad, bör du åka på utflykt till Taormina, som ligger mindre än en timmes bilfärd bort. Den gamla staden är framförallt känd för den antika grekiska teatern, men bjuder också på smala, charmiga och stämningsfulla gator, samt spännande restauranger och caféer. Detta hittar du också i den mindre kända grannstaden Castelmola, som också varmt kan rekommenderas att besöka när du är på dessa kanter. Staden är kanske inte ett lika populärt utflyktsmål som Taormina, men i gengäld är här som regel mindre trängsel och utsikten över havet och vulkanan Etna är enastående.

Sist, men inte minst, är ett besök på Etna naturligtvis också ett måste. Åk till exempel iväg på en vandringstur på stigen Natura Gurrida, som är en chans att få uppleva Etna-områdets rika plant- och djurliv.

Med det stora urvalet av spännande utflyktsmål kan det vara svårt att välja bland allt intressant. Om du önskar att utforska områdets sevärdheter i sällskap med en lokal, certifierad guide, som kännder till de bästa sevärdheterna, erbjuder vår samarbetspartner en värld av välorganiserade utflykter på Sicilien, som du med fördel kan boka online, redan innan avresa.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Pozzillo