Resor till Pozzallo

Pozzallo ligger nära Siciliens sydspets ut mot det glittrande Medelhavet. Stadens hamn var under åtskilliga århundraden en av de viktigaste i regionen. Härifrån är det till exempel bara 90 kilometer sjövägen till Malta, som traditionellt sett har varit en viktig handelspartner. Det går fortfarande färjeförbindelse härifrån ut till den lilla ö-staten. I dag är Pozzallo dock mer känt för sin flotta, långa sandstrand som har gett staden nytt liv. Är du på jakt efter det perfekta stället för en avkopplande badsemester så är Pozzallo ett bra tips.

Den äldsta delen av staden hittar du nere nära hamnen där gatorna är smala och snirkliga. Här ligger emellertid även den stora öppna platsen Piazza della Rimembranza där du kan slå dig ner på en bänk under de skuggande palmerna och betrakta stadens liv. Runt omkring piazzan kan du se vackra gamla palats som vittnar om den tid då Pozzallo var en stad bebodd av många rika och inflytelserika familjer. Det stora vakttornet Torre Cabrera från 1400-talet, som står nere på den del av stranden som ligger närmast staden, är ett annat iögonfallande spår av en tidigare storhetstid.

Uppe innanför den långa stranden löper en strandpromenad som inbjuder till promenader på de varma sommarkvällarna. Längs promenaden och framför allt uppe i den gamla stadsdelen ligger det många trevliga restauranger där du kan fördjupa dig i allt det goda som det sicilianska medelhavsköket har att erbjuda. I en fiskestad som Pozzallo är det - inte helt överraskande - framför allt fisk- och skaldjursrätter som är populära. Några av matställena nere vid stranden förvandlas sent på kvällen till livliga barer med musik och har öppet till långt ut på småtimmarna.

Barockstäder och fantastiska stränder

Drömmer du om en semester där du kan tillbringa det mesta av tiden bara med att njuta av strandlivet och att äta god mat så är en resa till Pozzallo ett bra val. Tycker du att det ska hända lite mer under semestern så finns det även mycket annat att se och uppleva på södra Sicilien med din utgångspunkt i Pozzallo. Inom kort köravstånd har du till exempel några av Italiens mest berömda och eleganta barockstäder, vilka på Sicilien bland annat inkluderar städerna Noto, Ragusa, Scicli och Modica.

Har du en hyrbil på Sicilien, vilket kan rekommenderas, så kan du även lätt köra en tur österut till kusten mot det Joniska havet. Det är till exempel inte långt till ett litet naturreservat med fantastiska stränder som med sitt kristallklara och långgrunda vatten är perfekt för barnfamiljer.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Pozzallo