Resor till Portorosa

Sicilien till land och till havs

Portorosa befinner sig mellan Tindari och Milazzo, ovanför Eoile-öarna och med vulkanen Etna i baklandet. Det är en ideal utgångspunkt för seglatser på havet, och färder in i Siciliens inre.

Staden har en av Siciliens största marina, och när du står och blickar ut över det klara, turkosblå havet, är det också svårt att inte själv få lust att ta en tur på havet - och i Portorosa är det möjligt att hyra mindre båtar. Är du lite mer av en landkrabba, så kan du istället hyra en bil och upptäcka Sicilien till land.

Vi rekommenderar följande utflykter:

- Messina, med besök i kyrkan Santissima Annunziata dei Catalani från 1200-talet, domkyrkan från 1100-talet, springvattenskällorna Orion och Neptun, Montalto sanktuarium, Jesus Kung Tempel och San Salvatore-fästningen som byggdes av spanjorerna på 1500-talet.

- Ganzirri, en liten fiskeby vid sjön Pantano Grande där man fiskar skaldjur.

- Milazzo med dess murar från 1500-talet, det medeltida slottet, den gamla domkyrkan i renässansstil och den nya domkyrkan.

De Eoliska öarna - alla öar är värda ett besök på grund av deras speciella natur och fantastiska utsikter - äkta Paradis-öar.

Därutöver hittar du det mesta du som turist kan tänkas ha behov av i Portorosa, t.ex. matvarubutik, barer, restauranger, pizzerior, buitker och marknader.

Karta över Portorosa på Sicilien

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller på denna del av Sicilien.

 Hitta en semesterbostad eller hotell i Portorosa

Portorosa är kanske mest känd för sin marina och livet vid - och på - havet, men staden ligger också bra i förhållande till många andra platser på Sicilien. Oavett hur du räknar med att spendera semestern, är det viktigt att ha en god bas, som du varje dag kan komma tillbaka till för att ladda om inför kommande dags upplevelser.

Använd sökmotorn för att se vårt urval av handplockade semesterbostäder i Portorosa. Här hittar du både hotell, semesterlägenheter och villor. Klicka in på var och en för att få ytterligare beskrivningar av faciliteter, läge och så vidare. Är det något du inte hittar svar på, är du naturligtvis välkommen att kontkta oss för att få mer information. Vi kan, tack vare vår kännedom om Sicilien, också ge tips och råd om upplevelser i området.

Lokala länkar

Hemsidan för marinan

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Portorosa