Resor till Piazza Armerina

Upplev centrala Sicilien

Denna medeltidsby bjuder på mycket intressanta upplevelser, särskilt den romerska villan med dess välbevarade och flotta mosaik.

Piazza Armerina ligger söder om byn Enna och norr om byn Caltagirone på ca 721 meters höjd i Monti Erei-bjergen.

Piazza Armerina har en lång historia och man menar att den grundlades av lombarder från norra Italien - något som kan förklara den lokala dialekten, som har en lombardiskt läte.

Utöver Villa Romana del Casale, som ligger cirka 3 km från Piazza Armenia, i en liten dal, är stadens medeltidskvarter mycket intressant. Också atorna omkring den fashinerade barock-domkyrkan är verkligen något speciellt, och bjuder på flera barockbyggnader, samt (som ett av få platser på Sicilien) även en del renässansbyggnader.

Domkyrkan har sin egen plats, omringad av barockbyggnader som t. ex Palazzo Trigonal. Här härskar verkligen en medeltida atmosfär, men det finns även andra nämnvärda sevärdheter i Piazza Armerina, som t.ex kyrkorna San Rocco (i barock stil) och San Giovanni Evangelista med dess förnäma freskoer. Därutöver Palazzo di Città och den aragonska borgen fra 1300-tallet.

Varje år i mitten av augusti håller man ett stort riddarkapplopp i byn för att ära och minnas normandernas intåg i byn, och deras utdrivande av araberna. Denna stora fest avslutas med en snabb riddarmarch och det är en stor turisttilldragelse.

Karta över Piazza Armerina

Genom att klicka på kartan över Piazza Armerina här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Piazza Armerina? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden. Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan t.ex. välja att bo på flera olika om du vill uppleva mer av ön, som inte är så liten inte... Reser du som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa på Sicilien. En fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva. Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan. Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du resa med flyg till Sicilien, är Catania flygplats - som också är öns mest nyttjade på grund av ett stort utbud rutter till Europeiska städer - den som ligger närmast Piazza armerina. Det kör bussar dagligen till Piazza Armerina från Caltagirone, Catania, Palermo och Ragusa. Många av våra resenärer väljer att beställa en hyrbil till semestern. En bil gör det i de flesta fall inte bara lättare att komma fram till semesterbostaden, utan den ger också en större grad av frihet till att åka ut på utflykter i eget tempo, utan att vara beroende på offentlig transport. Väldigt få väljer att köra hela vägen från Sverige till Sicilien på grund av det långa avståndet. Vill du ändå avverka den drygt 3000 km långa resan, kan du komma över med bilen till ön via Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranger och shopping

Du hittar ett bra urval av restauranger, caféer och barer i staden.

Utflykter från Piazza Armerina

När du bor här, är det ett måste att besöka La Villa Romana del Casale som ligger några få kilometer från staden. Villan är upptagen på UNESCOs världsarvslista, och anses vara en av Siciliens främsta sevärdheter. I byggnaden från början på 300-talet kan du uppleva världens största samling av romersk mosaik. Du kan enkelt avsätta en hel dag till besöket för att utforska hela den lyxiga, romerska boningen. Det är ofta en fördel att komma tidigt på dagen, vid öppningstid, framförallt under högsäsongen. Du bor också bra placerat om du vill uppleva en annan av öns berömda sevärdheter, vulkanen Etna, som är en stor naturupplevelse. Sätt eventuellt också ett par dagar till att besöka några av de många andra charmiga medeltidsstäderna, som ligger inom förnuftigt köravstånd - som Caltagirone, Centuripe och Ragusa. Önskar du att utforska öns sevärdheter i sällskap med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner Viator en värld av välorganiserade turer, som du med fördel kan boka online hemifrån. Läs mer om möjligheterna och boka spännande utflykter i Italien här.

Lokala länkar

Du hittar stadens officiella hemsida här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Piazza Armerina