Vucciria

Historisk, kaotisk och färgstark matmarknad

Om du har varit i något arabiskt land, så kommer du definitivt att känna igen stämningen på denna centrala matmarknad i Palermo. Vi befinner oss mitt i centrum och du behöver inte gå många meter för att stöta på klassiga butiker, banker och allt annat som finns i en modern storstad, men så länge du strosar omkring på La Vuccieria verkar det som att tiden stått stilla sedan många, många år tillbaka.

I stånden säljs grönsaker, frukt, fisk, kött, kryddor och allt annat du kan tänka dig. Marknaden är kaotisk, färgstark och oerhört fascinerande. Det är som att vandra omkring i en annan epok. Tänk att en marknad som denna kan överleva mitt i en pulserande storstad! På det lilla torget, marknadens mittpunkt kan du unna dig en panini, eller varför inte äta på en av de charmiga restaurangerna.

Vi kan rekommendera Il Maestro del Brodo , som en gång i tiden var ett enkelt soppkök men som numera är en restaurang med god mat och rimliga priser ( och många lokala gäster). Om La Vucciria faller dig i smaken, men om du tycker att det är lite för mycket turister, rekommenderar vi en av stadens andra marknader, Ballarò som är mycket större, mer originell och så gott som turistfri.