Palermo flygplats

Palermo flygplats

Palermo flygplats - officiellt aeroporto di Palermo Falcone e Borcellino (flygplatskod: PMO) - ligger på Siciliens norra kust, cirka 33 km från öns huvudstad, Palermo. Flygplatsen kallas också Falcone-Borsellino Flygplats vilket hänvisar till de två anti-mafia-domarna Giovanni Falcone och Paolo Borsellino, som mördades 1992. Idag är flygplatsen en av de mest besökta i södra Italien och den naturliga inkörsporten om du ska hålla semester i Siciliens största stad. Goda vägförbindelser gör dock flygplatsen till en bra utgångspunkt för en upplevelserik semester på resten av denna vackra Medelhavsö. 

Flygbolag och flygrutter

Palermo flygplats betjänas av en mängd flygbolag, även om många av dessa är säsongsbetonade och endast flyger hit på sommaren. Lågprisbolagen Ryanair, easyJet, Norwegian och Vueling är några av de bolag som flyger hit.

Palermo flygplats är förbunden med flera stora knutpunkter i Italien och resten av Europa, såsom Rom, Milano, London, Barcelona och Paris. Med en enkel mellanlandning under vägen, har du därför många möjligheter att flyga till Palermo från Sverige och Danmark.

Lokal transport

Det finns taxi nästan dygnet runt, som står klara att köra dig vidare från flygpltsen, men du bör dock alltid avtala ett pris före du sätter dig i bilen, mest för att vara säker på att chauffören har förstått din destination. Du kan också ta ett tåg, Trinacria Express, till centrala Palermo, vilket normalt avgår varje timme. Likaså kör det bussar varje halvtimme med stopp i Palermos centrum och vid stationen . Det kör också bussar till bland annat Agrigento, Trapani och Ribera, men med färre avgångar. 

Biluthyrning

Det finns goda vägförbindelser från flygplatsen in till Palermo och vidare till resten av Sicilien. Många semesterfirare väljer därför också att fortsätta sin resa med en hyrbil. Du hittar ett brett utal av internationella och lokala biluthyrningsbolag i ankomsthallen. Vi rekommenderar dig att reservera hyrbilen hemifrån, om du vill jämföra priser och försäkra dig om att du får rätt bil till rätt pris. 

>>> Information om biluthyrning på Palermo flygplats.

Faciliteter på flygplatsen

Det finns ett litet urval butiker och restauranger i terminalen. Därutöver hittar du på flygplatsen bland annat en första hjälpen-station, bankomater, postkontor och ett litet apotek. 

Flygankomster och -avgångar

Du kan se aktuella flygavgångar och ankomster, samt läsa mer om flygplatsen på deras officiella hemsida här.

Adress och kontakt

Aeroporto di Palermo Falcone e Borcellino 
Societa di Gestione dell´Aeroporto 
I-90139 Punta Raisi, Sicilien 
Italien 

Telefonnummer: 0039 (0)917 020 111 
E-mail: gesap@gesap.it

Flygplatskod: PMO

Se flygplatsens läge på kartan