Resor till Paceco

Paceco är en charmig stad belägen på den vackra ön Sicilien. Staden är fylld med en unik blandning av historia, kultur och naturskönhet och här en mängd pittoreska gator där du kan njuta av en avkopplande atmosfär. Paceco är en destination som fångar besökarens hjärtan från första ögonblicket.

Staden sägs ha grundats i början av 1600-talet och följer en typisk modell för den tiden, där gatorna följer ett rutmönster. De flesta byggnader är också 2-3 våningar höga och målade i ljusa pastellfärger. Det kan göra att det ibland känns svårt att se skillnad på gatorna - men det finns platser som sticker ut från mängden. Det gäller bland annat det vackra torget Piazza Vittorio Emanuele där du kan slå dig ner på en bänk i skuggan av en palm, eller slå dig ner på en uteservering med en god kopp kaffe eller måltid medan du betraktar folklivet runt omkring dig.

En resa till Paceco är en möjlighet att uppleva en del av det äkta Sicilien, i motsats till badorterna där turismen idag är avgörande för ekonomin. Denna stad är istället främst centrum för områdets lantbruk och utöver salt har man här i århundraden också producerat meloner, vitlök, oliver och druvor. På en resa till Paceco ska du därför inte missa att besöka områdets vingårdar och olivproducenter.

Sevärdheter och attraktioner i Paceco

En av stadens mest imponerande sevärdheter är Basilica-Santuario di Maria Santissima di Custonaci, en majestätisk kyrka som är en viktig plats för pilgrimer och besökare. Dess arkitektoniska skönhet och religiösa betydelse gör den till en betydande destination. För dig som älskar historia och kultur är Museo Whitaker ett måste-besök. Det är ett museum som hyser en imponerande samling av konst, antikviteter och historiska artefakter som ger en fascinerande inblick i stadens historia och utveckling.

Upplevelser och utflyktsmål i närheten av Paceco

Områdets mest kända attraktion är dock saltbassängerna, Riserva naturale integrale Saline di Trapani e Paceco. Här använder man fortfarande traditionella metoder för att utvinna salt, vilket bland annat involverar de gamla vindmöllor som kan ses i området. Framförallt i skymningen är det en imponerande syn att blicka ut över saltbassängerna när de reflekterar solen i olika färger. Från Paceco tar det endast en kvart att köra till det intressanta saltmuseet, Museo del sale, som ligger vid kusten.

Paceco lockar också besökare med sin natursköna skönhet. Den omgivande naturen är perfekt för avkopplande promenader och vandringar. Montagna Grande, det högsta berget på Sicilien, erbjuder fantastiska vyer över området och är ett populärt utflyktsmål för vandringsentusiaster. För dig som älskar sol och hav, ligger de vackra stränderna i närheten och erbjuder avkoppling och möjlighet till vattensport.

Mat och dryck på en resa till Paceco

När det kommer till mat och dryck har Paceco mycket att erbjuda. Den sicilianska matkulturen är rik och mångsidig, och du bör absolut prova lokala rätter som arancini (risbollar fyllda med kött eller ost), caponata (en grönsaksrätt) och cannoli (söta bakverk fyllda med ricotta). Det finns några restauranger i Paceco, men det kan också rekommenderas att åka den korta biten till Trapani. Här finns ett rikare restaurangliv med lokala trattorior och restauranger där du kan slå dig ner och njuta av god mat och dryck.

Så reser du till Paceco från Sverige

Att resa från Sverige till Paceco är möjligt genom flera sätt. Det mest praktiska sättet är att flyga till Palermo flygplats och sedan ta bussen till Paceco, som ligger cirka 80 kilometer bort. Vill du ha större frihet, rekommenderas att hyra en bil på flygplatsen i Palermo. Då kan du enklare utforska området i din egen takt.

Hos oss på Escapeaway hittar du flera olika typer av boenden i och nära Paceco. Du hittar dem enklast genom att söka på dina valda semesterdatum i vår sökmotor. Du kan välja att bara boka boende via oss, eller att kombinera ditt valda boende med en flygresa och eventuell hyrbil i en paketresa som täcks av resegaranti.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Paceco