Resor till Mondello

Badsemester i charmiga omgivningar nära Palermo

Mondello ligger utanför Palermo och har i många år varit känd som lokalbefolkningens badort om sommaren. Du tar dig enkelt hit med buss eller taxi från centrala Palermo.

Stranden är utan tvekan av de bättre i området. Den sträcker sig över en kilometer och är med sin fina vita sand och kristallklara vatten en fin ram om Mondellos charmiga torg med många restauranger och barer.

Fin strandpromenad

Mondellos strandpromenad är tevlig och snyggt dekorerad med palmer. Man finner många olika butiker och restauranger längs med stranden. Paralellt med strandpromenaden ligger det flera vackra villor som tillhör anrika palermobor som valfärdar till Mondello på helgerna för att få lugn och ro från den hektiska storstaden. För vattensport entusiaster finns det flera intressanta möjligheter för att roa sig i vattnet.

Kombinera badsemestern med storstan

Vi rekomenderar Mondello till de som önskar en semester vid havet med restauranger precis i närheten och inte minst möjligheten för att besöka storstaden Palermo med sina vackra monument och goda shopping möjligheter. Det är enkelt att komma till Palermo med offentlig transport. Det finns flera dagliga avgångar och skulle man få lust till att tillbringa en utekväll i Palermo så kostar en taxi Palermo - Mondello ca. 250 SEK.

Vi vill dock gärna göra uppmärksam på att stranden är full av badgäster i juli och augusti månad. Maj, juni, september och oktober är betydligt behagligare om du önskar mer plats på stranden.

Karta över Mondello 

Klicka på kartan nedan för mer information om hotell och andra semesterbostäder i Mondello samt en översikt över avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.Hotell, villa eller lägenhet?

Hos Escapeaway kan vi erbjuda dig mer än 1.500 semesterbostäder i Italien - häribland ett stort urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter på Sicilien. 

Många nöjer sig med att ta till Mondello på en dagsutflykt för att njuta av en dag på den fina stranden, men det finns även hotell och semesterboende där. Du kan snabbt få en överblick genom att använda sökmotorn här på sidan.

Har du frågor eller behöver tips och råd är du alltid välkommen att kontakta oss, antingen på telefon, mejl eller chat. Våra resekonsulenter sitter klara att ge dig den hjälp du behöver för att välja rätt hotell eller boende.

Vill du gärna uppleva flera olika delar av Sicilien kan du med fördel göra en rundresa och bo på olika ställen. Sicilien är en stor ö och en rundresa ger dig möjlighet att se mer utan att behöva köra så mycket fram och tillbaka.

Transport

Sicilien har flera internationella flygplatser. Mondello ligger inte långt från Palermos flygplats (flygplatskod PMO). Detta är en av södra Italien mest trafikerade flygplatser, dit bland annat flera flygbolag från Skandinavien flyger, bland annat Ryanair, EasyJet och Vueling. Du har således ofta fina möjligheter för att finna en billig flygresa från Sverige - eventuellt med en snabb mellanlandning.

Se översikt för flygförbindelser till Italien

Särskilt under sommaren går det flera bussförbindelser från Mondello mot det centrala Palermo och närområdet. Dessutom är kustvägen och inte minst motorvägen mycket lätt tillgänglig för dem som har en hyrbil till förfogande under semestern.

Vill du gärna utforska öns många sevärdheter under semestern rekommenderar vi att man har en hyrbil till förfogande. Förbokar du din hyrbil och hämtar ut den på flygplatsen har du alla möjligheter för att enkelt och lätt ta dig runt under hela semestern.

Det är drygt 3.000 km från Sverige så inte många väljer den egna bilen som transportmedel. Skulle du vilja ha din egen bil med på resan kan du med fördel ta båten från Genova i norra Italien.

Restauranger och shopping

Det är särskilt nere runt stranden du finner flera trevliga pizzerior och restauranger - inte minst fiskerestaurangerna är värda ett besök. Dessutom finns det flera affärer och butiker för inköp av dagligvaror. Räknar vi även med Palermos enorma utbud av restauranger och inköpsmöjligheter finns det något för alla.

För upplevelsens skull kan det också rekommenderas att prova de små stånd och matvagnar där du kan smaka på siciliansk street food.

Utflykter från Mondello 

Det är nära till Palermo som är regionshuvudstad och som är en upplagd utflykt när du semestrar i Mondello. Förutom ett spännande centrum med vackra byggnader och torg bör man besöka någon av de stora och berömda marknader. Besök t.ex. matmarknaden Vucciria, där det är lätt att känna sig förflyttad till fjärran östern. 

Har du en hyrbil till förfogande finns det även flera charmiga sicilianska städer att utforska längs kusten och inne på ön. För filmentusiaster kan det rekommenderar en tur till Corleone, staden som blev världsberömd med Francis Ford Coppolas filmatisering av Mario Puzos roman The Godfather.

Önskar du fler idéer till utflykter kan du med fördel överväga att boka en tur med en lokalt känd och certificerad guide. Vår samarbetspartner Viator erbjuder ett hav av välorganiserade utflykter på Sicilien, som du med fördel kan boka online hemifrån.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Mondello