Resor till Modica

Semester fylld med choklad och barock!

Modica Alta är en fascinerande syn med byggnader som nästan klättrar upp längs klipporna. I det så kallade Sbalzo-kvarteret är några hus faktiskt uthuggna ur klipporna.

Modica ligger i den södra delen av Monte Iblei-bergen, cirka 15 km söder om provinshuvudstaden Ragusa. Staden ligger pittoreskt belägen på knappt 300 meters höjd, och är uppdelad i två delar som betecknas Modica Bassa (lägre belägen del) och Modica Alta (högre belägen del).

Modica Alta bjuder dessutom på flera vackra kyrkor och byggnader, och från några platser har du en vacker utsikt över området och Modica Bassa. Stadsdelens huvudattraktion är kyrkan San Giorgio, vars över 200 torn som för in till ingången är en imponerande syn.

Modica Bassa har också flera sevärdheter. Här finns en del kyrkor som du bör ta dig en närmare titt på, t.ex. Santa Maria di Betlem och Chiesa del Carmine.

Karta över Modica

Genom att klicka på kartan över Modica här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Modica? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden.

Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan t.ex. välja att bo på flera olika om du vill uppleva mer av ön, som inte är så liten inte...

Reser du som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa på Sicilien. En fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva.

Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du resa med flyg till Sicilien, är den illa flygplatsen Comiso flygplats den som ligger närmast Modica. Inom rimligt avstånd ligger också Catania flygplats - som också är öns mest nyttjade på grund av ett stort utbud rutter till Europeiska städer. Det betyder att du under större delen av året har möjlighet att hitta bra förbindelser hit från Sverige och Danmark.

Från flygplatsen finns en bussförbindelse till Modica. Staden har likaså en tågstation väster om centrum med förbindelse till Siracus och flera andra barockstäder. Var dock uppmärksam på att, framförallt de mindre lokala tågen på Sicilien, har ett rykte om sig att ta lång tid.

Många av våra resenärer väljer därför att beställa en hyrbil till semestern. En bil gör det i de flesta fall inte bara lättare att komma fram till semesterbostaden, utan den ger också en större grad av frihet till att åka ut på utflykter i eget tempo, utan att vara beroende på offentlig transport.

Väldigt få väljer att köra hela vägen från Sverige till Sicilien på grund av det långa avståndet. Vill du ändå avverka den drygt 3000 km långa resan, kan du komma över med bilen till ön via Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranger och shopping

Staden har ett brett urval av restauranger i olika prisklasser, men både fine dining, caféer och italiens version av snabbmat i form av t.ex. scacce och arancini.

Är du en gottegris, kan du se fram emot att Modica är världskänd för sin produktion av enastående choklad som sägs framställas här i staden enligt samma metod som erövrarna ursprungligen lärde sig från aztekerna i Sydamerika. Då chokladen inte genomgår den moderna industriella behandlingen, är den karaktäristiskt grov och kornig. Traditionellt kryddas den med kanel eller vanilj, men du kan också hitta utgåvor med chili, kaffe eller citrus.

Utflykter och sevärdheter

Liksom "grannstäderna" Ragusa och Noto Scicli, är Modica i hög grad präglad av barockarkitektur och bjuder på många spännande sevärdheter. Alla vackra gator, varav flera är smala och snäva, samt torg med gamla butiker, bidrar till att göra det historiska centrumet till en spännande upplevelse.

Nyttja också läget till att åka på en utflykt till den arkeologiska parken Cava d'Ispica som är en floddal mellan Modica och Pozzalio med både vacker natur och några av Siciliens mest intressanta historiska sevärdheter.

Vill du uppleva önsa mest intressanta sevärdheter tillsammans med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner Viator en värld av spännande turer som du med fördel kan boka online hemifrån. Läs mer om möjligheterna här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Modica