Resor till Milo

Semester med vackert läge mellan vulkan och hav

Milo ligger mitt emellan vulkanen Etna och det Joniska havet, som en av de högst belägna kommunen på Sicilien - och självklart med en fantastisk utsikt.

Milo är en liten kommun med cirka 1000 invånare som tillhös Etna naturreservat och ligger ca. 720 meter över havet. Det är den minsta kommunen i hela Catania-provinsen, sett till invånarantalet, men absolut inte den tråkigaste när det kommer till landskap och utsikt.

Det är endast 12 km härifrån ner till det blå havet och Siciliens östkust. Stadens hjärta är det stora torget Piazza Belvedere, varifrån du har en betagande utsikt över kustlinjen hela vägen till Calabria på fastlandet. Bakom torget ligger stades kyrka, som är hängivet stadens helgon St. Andreas.

Karta över Milo

Genom att klicka på kartan över Milo här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.

Lugnt och vackert

Staden, från 1300-talet, har fridfulla omgivningar, och det vackra landskapet har lockat många italienska och internationella konstnärer, som etablerat studios och roat sig med vinproduktion - bl.a. Mick Hucknall från Simply Red, Franco Battiato och den nyligen bortgångne Lucio Dalla.

Milo har fått sitt namn från grekiska Mylos, en beteckning för vattenlöpen som på grund av lavabttnen var mörka. Sedan etableringen på 1300-talet har Milos överlevnad vid flera tillfällen hotats på grund av lavaströmmarna från Etna, men har sluppit undan varje gång.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Milo? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden. Drömmer du om en avslappnande semester i lantliga omgivningar? Då ska du kanske överväga en semester på en agriturismo på Sicilien Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan. Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du resa med flyg till Sicilien, är Catania flygplats den som ligger närmast Milo. Flygplatsen är öns mest nyttjade på grund av ett stort utbud rutter till Europeiska städer. Många av våra resenärer väljer att beställa en hyrbil till semestern. En bil gör det i de flesta fall inte bara lättare att komma fram till semesterbostaden, utan den ger också en större grad av frihet till att åka ut på utflykter i eget tempo, utan att vara beroende på offentlig transport. Läs mer om bilhyra på Catania flygplats här. Väldigt få väljer att köra hela vägen från Sverige till Sicilien på grund av det långa avståndet. Vill du ändå avverka den drygt 3000 km långa resan, kan du komma över med bilen till ön via Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranger och shopping

På grund av stadens lilla storlek, finns här endast ett par restauranger. Det är dock möjligt att finna flera i grannbyarna, och inte minst nere i närheten av kusten. Har du behov av att handlar in mat under semestern, måste du vara inställd på att köra till städer i närområdet för att hitta större matvarubutiker. Det kan dessutom rekommenderas att uppsöka de lokala marknaderna i området, där du utöver goda råvaror också får chansen att uppleva en charmig sida av de sicilianska vardagslivet.

Utflykter från Milo

Spenderar du semestern i Milo, är det naturligtvis en perfekt möjlighet att nyttja chansen att uppleva Europas största aktiva vulkan, Etna. Den 3323 meter höga vulkanen ligger endast 11 km från Milo, och den samt det omgivande naturreservatet bjuder på många stora naturupplevelser.

Det är i övrigt inte endast på Sicilien du kan gå på vulkaner i södra Italien.

Upplevelserna i den spektakulära naturen kan komplementeras med talrika utflykter till idylliska landsorter i närområdet. Kör till exempel en tur till Catania för att uppleva marknaden A fera o luni, som är ett sant Mekka för gourmander.

Köp biljetter online till sevärdheter och utflykter på Sicilien.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Milo