Resor till Mazzaforno

Sol och bad i lugna omgivningar nära Cefalú

Mazzaforno ligger ca. 4 kilometer väster om Cefalú och kan bäst beskrivas som ett villakvarter / sommarhusområde.

Själva området är lugnt och en del av bostäderna är omringat av häckar eller murar för att få total "privacy".

Kusten vid Mazzaforno präglas av klippor men det finns även ett par sandstränder av finare och grövre sand.

Mazzaforno är ett utmärkt område för dem som önskar ett boende utanför Cefalú i mer fridfulla omgivningar men som samtidigt vill befinna sig på ett rimligt avstånd från en stad med ett stort urval av restauranger och butiker.

Karta över Mazzaforno 

Klicka på kartan här nedan för mer information om hotell och andra semesterbostäder i området samt en översikt över avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway kan du välja bland drygt 1.500 semesterbostäder i Italien - bland dessa ett stort urval av handplockade hus, lägenheter och hotell på Sicilien

Klicka in Mazzaforno och datum i sökmaskinen här på sidan för att snabbt se en översikt över lediga boende i området.
 
Ska du på semester på Sicilien med ett större sällskap (familj eller vänner) kan ni även överväga möjligheten att boka en privat villa med egen pool.

Har du frågor eller önskar rådgivning för att välja rätt boende är du välkommen att kontakta någon av våra resekonsulenter på telefon eller mejl för tips och råd.

Vill du gärna uppleva olika delar av Sicilien kan du med fördel boka en rundresa och bo på olika ställe. På så vis får du uppleva mer av ön som är större än många tror.

Transport

Vill du resa med flyg till Sicilien ligger Palermos flygplats (flygplatskod PMO) närmast Mazzaforno med lågprisflyg som Ryanair, easyJet, Norwegian och Vueling som ger fina möjligheter för att finna billiga flygbiljetter.

Det finns ett välfungerande tågnät på Siciliens nordkust, och man tar sig smidigt från både Palermo och Messina till närmaste tågstation som återfinns i staden Cefalù. Härifrån kan man ta buss eller taxi sista biten, men kom ihåg att du blir förhållandevis isolerad utan bil. Därför rekommenderar vi tillgång till hyrbil under en vistelse i Mazzaforno.

En hyrbil underlättar resan till och från flygplatsen samt för att göra utflykter under semestern.

Restauranger och shopping

 I själva området finns det inte mycket av inköpsmöjligheter men i Cefalù som ligger 4 km bort finns allt man kan tänkas behöva under en semester.

Här finner du ett stort urval av restauranger, barer, caféer och en trevligt centrum i den gamla stadsdelen samt nere vid stranden.

Utflykter från Mazzaforno

Håller du semester här kommer de fina badstränderna i området locka de flesta. Vill du inte bara slappa på stranden finns det flera många intressanta utflyktsmål i området.

Här på Siciliens nordkust bor du exempelvis nära det frodiga naturreservaret Parco delle Madonie, där flera unika naturupplevelser väntar samt ett vackert berglandskap. Här kan du med fördel ta med dig vandringsskor och ta en tur på de många vandringsstigar och leder som finns i varierad svårighetsgrad.

Mazzaforno är också en fin bas för utflykter till andra spännande och historiska städer på ön. I närliggande Cefalú kan en tur upp till fästningen rekommenderas. Härifrån kan du njuta av utsikten över staden och kusten.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Mazzaforno