Resor till Mazara del Vallo

Nordafrikansk stämning i rustik hamnstad

I Mazara del Vallo kan man nästan inte komma närmare Tunisien, här verkar Medelhavet som smalast, om man bortser från Gibraltarsundet.

Stadens läge har historiska sätt haft en avgörande strategisk betydelse, också för stadens utveckling till fiskestad som idag huserar Italiens största fiskeriflotta.

Strandpromenaden är utan tvivel ett av stadens mest livliga områden, men också den gamla stadsdelen runt stadens kanal, Porto Canale, har många stämningsfulla torg. Liksom på resten av Sicilien, har många folkslag satt sin prägel på Mazara del Vallo. I stadskärnan är arkitekturen på många av byggnaderna tydligt inspirerad av mellanöstern. Staden, som ligger vid mynningen av floden Mazaro, har idag över 50 000 invånare, däribland många immigranter från Tunisien. 

Karta över Mazara del Vallo

Genom att klicka på kartan över Mazara del Vallo här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Mazara del Vallo? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden.

Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan t.ex. välja att bo på flera olika om du vill uppleva mer av ön, som inte är så liten inte...

Reser du som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa på Sicilien. En fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva.

Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du flyga till Sicilien, är Trapani flygplats den som ligger närmast Mazara del Vallo. Inom rimligt köravstånd ligger också Palermo flygplats.

Staden har också din egen tågstation med förbindelse till bl.a. Trapani, Castelvetrano och Cinisi Terrasini. Härifrån kör dessutom en rad olika bussar. Staden ligger dock också precis vid slutet av motorvägen A29 som går från Palermo (130 km), så trots offentliga transporter, väljer många att hyra en bil till semestern. Tack vare motorvägen och huvudvägarna är det med en bil enkelt att ta sig omkring till öns sedvärdheter. 

Det är ytterst få som väljer att köra hela vägen till Sicilien från Sverige. Väljer du dock att ta den 3000 km långa turden, så kan du komma över på Sicilien med bilen, från Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranger och shopping

Det finns ett stort urval av restauranger, caféer och barer i Mazara del Vallo. Vill du dock ha mer variation, behöver du inte köra långt innan du hittar fler goda valmöjligheter i grannstäderna.

Det finns likaså ett fint urval av små och större matvarubutiker, där du kan hitta i stort sätt allt du kan tänkas behöva för att laga egen mat under semestern. För upplevelsens skull, rekommenderar vi också att du besöker de lokala marknaderna i området, där du utöver fina råvaror också har chansen att uppleva en charmig sida av det sicilianska vardaslivet. 

Utflykter från Mazara del Vallo

Från din bas här på den västra sidan av ön, har du många av Siciliens mest intressante sevärdheter inom räckvidd.

Besök till exempel Selinute som är känd för sin arkeologiska park med imponerande ruiner från grekernas tid. Lite längre bort ligger Segesta, ännu mer berömt för sina arkeologiska sevärdheter - bland annat ett vackert gammalt grekiskt tempel.

Sicilien är ett resmål, där du kan båda året runt. Stadens egna invånare älskar att slappna av på Tonnarella-stranden väster om staden när de har möjlighet. Har du en hyrbil till ditt förfogande finns det därutöver många möjligheter för att hitta idylliska stränder längs med kusten. Det finns en stor variation med allt från breda sandstränder till små stenstränder mellan dramatiska klippor.

>> Den stora italienska strandguiden

Lokala länkar

>> Du hittar hemsidan för Siciliens officiella turistbyrå här. Stadens egen hemsida hittar du här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Mazara del Vallo