Resor till Marina di Ragusa

Kombinera sol och bad med berömda sevärdheter

Den lilla kuststaden vid Siciliens sydostkust lever förutom turism av att producera grönsaker tack vare det milda klimatet som är perfekt för en avkopplande badsemester. Inte minst då du finner en av Siciliens bästa sandstränder just här.

Fisket som tidigare hade ett stort inflytande på ekonomin är idag mindre viktigt trots byns läge vid havet, och framför allt den fina stranden som fortfarande är en källa till byns intäkter. År 2006 fick byn en ny hamn som gör att både mindre och större yachter kommer hit och lägger till.

Marina di Ragusa med sina ca. 2.500 invånare hette ursprungligen Mazzarelli vilket härstammar från det arabiska Marsa A'Rillah, alltså liten hamn. Vid den lilla hamnen byggde man senare ett försvarsverk, ett torn under 1600-talet. Under fascismen blev byns namn bytat till det nuvarande som alltså är Marina di Ragusa.

Som i många andra kustbyar på Sicilien arrangeras det den 15:e augusti en form av kryssning över havet med fiskarnas båtar. Om förmiddagen arrangeras det en tävling där deltagarna kämpar om att först nå en flagga för änden av en träbalk som hålls ovanför böljerna oh som är smord in i fett och olja. Vinnaren får en souvenir och ett mindre belopp för att underhållit de många åskådarna.

Karta över Marina di Ragusa

Klicka på kartan här nedan för mer information om hotell och andra semesterbostäder i området samt en översikt över avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.Hotell, semesterhus eller lägenhet?

Hos Escapeaway kan vi erbjuda mer än 1.500 semesterboende i Italien - häribland ett brett urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter på Sicilien. 

Vill du gärna bo i Marina di Ragusa kan du snabbt få en översikt över tillgängliga semesterboende i och omkring staden genom att använda sökmaskinen ovanför.

Har du frågor eller behöver tips och råd för att välja rätt boende är du välkommen att kontakta oss. Våra resekonsulenter sitter redo att hjälpa dig på både telefon, mejl och chat.

Tillhör du dem som vill hinna uppleva så mycket som möjligt på din semester kan du med fördel boka en rundresa och bo på olika ställe. Sicilien är en stor ö och för att undgå att köra för mycket fram och tillbaka är en rundresa ett trevligt koncept.

Transport

Sicilien har två stora internationella flygplatser. Den närmaste från Marina di Ragusa är Catania (flygplatskod CTA) som ligger åt nordost. Detta är öns största, medan Palermos flygplats är nummer två. Till både Catania och Palermo flyger flera flygbolag frekvent från Skandinavien, både direkt och med en snabb mellanlandning.

För mer information om möjligheterna för att flyga kan du med fördel titta på vår översikt om flygförbindelser till Italien

Det går inte tåg till Marina di Ragusa som ligger helt nere på Siciliens sydkust. Det går en del bussar men vi vill alltid rekommendera att man hyr bil för en vistelse på Sicilien, inte minst den södra delen av ön.

En hyrbil ger dig dessutom möjlighet att uppleva ön i ditt eget tempo och du hämtar och lämnar smidigt din hyrbil på flygplatsen.

Restauranger och shopping

Då ortens ekonomi efterhand under flera år varit baserad på turismen finns det inte helt överraskande ett ganska stort urval av restauranger, caféer och barer som du kan ta del av under sin semester.

Till de dagliga behov och ifall du vill tillaga egna måltider under semestern finns det fina inköpsmöjligheter så som supermarkets mm. inom kort avstånd från Marina di Ragusa och närområdet.

Utflykter från Marina di Ragusa

Kan du slita dig från strandlivet finns det massor av möjligheter för att ta på spännande utflykter från Marina di Ragusa. 

När du bor på denna del af ön är det exempelvis upplagt att besöka någon av de charmiga och atmosfärrika barockstäderna som Caltagirone, Ragusa och Modica. Städerna som på grund av ett stort jordskalv i 1693 blev återuppbyggda enligt samma tidsepok, nämligen den vackra barockstilen hör bland Siciliens mest berömda kulturhistoriska sevärdheter. Städernas enastående gamla centrum i välbevarad barok är också med på UNESCOs Världsarvslista. 

Även om du inte är intresserad av historia eller arkitektur är det en stor upplevelse att promenera runt och uppleva atmosfären i städernas inre.

Visste du att du kan boka utflykter och biljetter på Sicilien hemifrån?

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Marina di Ragusa

Vad tycker gästerna om i Marina di Ragusa?

8,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 8 recensioner