Resor till Marina di Modica

Marina di Modica ligger ända ut mot det glittrande havet på den sydligaste delen av Sicilien omkring 20 kilometer från barockstaden Modica. Buktens fina, nästan 1 kilometer långa sandstrand är som gjord för en avkopplande badsemester med hela familjen. Här finns några enstaka strandbarer som har satt ut liggstolar och parasoller men du kan också lätt hitta din egen plats på en handduk i den mjuka sanden om du föredrar det.

Badort med något för alla

Längs huvudgatan Corso Mediterraneo som leder ner till stranden hittar du en rad bra matställen, barer och lite affärsliv. Nästan oavsett var i staden du bor så finns stranden inom bekvämt gångavstånd. Det finns emellertid även ett par stora parkeringsplatser nära vattnet om du skulle föredra att ta bilen. Bukten är tack vare de fina vindförhållandena populär bland surfare som tycker om att kunna köra nära vattnet med sin utrustning.

Bukten med den läckra stranden är utan tvekan huvudattraktionen i Marina di Modica men det finns även annat att hitta på. Nere från den västra änden av stranden kan du till exempel följa en vacker strandpromenad längs vattnet. Här nere är det under högsäsong ofta uppställt bodar där du garanterat kan hitta en trevlig souvenir eller bara köpa lite god, lokal frukt. Under sommarmånaderna när sicilianarna och utländska besökare reser till Marina di Modica för att njuta av strandlivet är det massor av liv på stadens torg, i den lilla strandparken och dessutom ofta levande musik vid en liten friluftsteater.

Barockstäder och underbara stränder

På våren och sensommaren då det fortfarande ofta är varmt nog för att bada i havet lägger det sig lite mer ro över staden. Under dessa perioder är en resa till Marina di Modica en möjlighet att njuta av en fridfull semester vid en av öns vackraste kuststräckor där du samtidigt har åtskilliga av södra Siciliens många kända utflyktsmål inom räckhåll.

Det vore synd att resa till denna del av Sicilien utan att besöka minst en av de vackra barockstäderna i området. Från Marina di Modica tar det till exempel mindre än en halvtimme att köra norr över till Modica som framför allt är känt för sina många vackra kyrkor. Men även staden Noto kan varmt rekommenderas att avsätta tid för att utforska. Det är en enastående upplevelse bara att flanera runt på de mysiga gatorna som självklart erbjuder massor av möjligheter för pauser på någon av de charmiga trottoarserveringarna.

Föredrar du att hålla dig ute längs kusten så har du i Marina di Modica naturligtvis även en bra utgångspunkt för utflykter till någon av områdets många övriga underbara stränder och kuststäder. Både vid Sampieri åt väster och vid Pozzallo åt öster som båda ligger några få minuters körning bort har du dessutom ett ännu större utbud av matställen och inköpsmöjligheter.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Marina di Modica