Resor till Malfa

Malfa ligger mitt på nordkusten av Salina som är en av de Eoliska öarna precis norr om Sicilien. Denna lilla stad med omkring 850 invånare är känd för sin produktion och export av kapris, oliver, fikon och inte minst det söta vittvinet Malvasia. Stadens hus ligger utspridda på den gröna sluttningen ner mot vattnet vilket gör att du har en fantastisk utsikt över havet på många ställen.

Rakt nedanför staden ligger en mycket speciell strand, Spiaggia dello Scario, bestående av stora runda klipphällar. Här måste du hyra en luftmadrass eller liggstol för att kunna lägga dig väl till rätta i solen. Det azurblåa havet är kristallklart och inbjuder till stilla dagar med härliga bad och snorkling. Ett par badskor kan vara en fördel och var uppmärksam på att det snabbt blir djupt.

Även om Salina är den näst största av öarna i ögruppen så är det en liten ö med enbart 2 300 fast bosatta. Dessa ö invånare är fördelade på tre städer Santa Marina, Leni och  den nu omskrivna Malfa som utgör det mest populära resmålet på ön. Denna status märker man dock inte mycket av i Malfa som har en mycket avslappnad landsortsstämning. Perfekt för dig som vill resa bort från den hektiska vardagen där hemma.

Centrum för stadens liv utgörs av det lilla torget framför kyrkan där det regelbundet arrangeras marknader och andra arrangemang. Även mitt på dagen när det inte står något särskilt på programmet så är detta en underbar plats att spendera tid på. Här finns bänkar och ett par caféer med utomhusservering. Här på torget håller även de lokala guideföretagen till med sina små stånd där du kan boka utflykter på ön. Både nere vid stranden och på ett par ställen i den lilla staden hittar du dessutom mysiga matställen. Det finns några enstaka småbutiker med lokala delikatesser och en av öns få supermarkets vilken är ganska välsorterad även om priserna är lite i den högre skalan.

Utsikt mot vulkaner

På din resa till Malfa kommer du kunna tillbringa mycket tid med att bara njuta av den tillbakalutade stämningen i staden och nere på den lilla stenstranden. Du kommer emellertid säkert få lust att se dig lite mer omkring. Med buss, i hyrbil eller på en scooter kan du lätt hinna runt till de flesta delarna av ön på mindre än en halvtimmes körning.

Det kan till exempel vara en flott tur längs kusten förbi halvön Santa Marina ner till den lilla fiskebyn Lingua på öns sydöstra spets. Du kan också köra in på ön för att besöka små vingårdar eller utforska vandringsstigar som tar dig upp till spektakulära utsiktspunkter från vilka du kan njuta synen av öns två stora inaktiva vulkaner Monte Porri och Monta Fossa delle Felci i deras fulla prakt. Fortsätter du tvärs över ön så kan du vid den lilla fiskebyn Rinella passa på att koppla av på ön enda (mörka) sandstrand.

Du kan resa till Malfa både från det italienska fastlandet och från Sicilien. Om du till exempel vill uppleva denna Medelhavets största ö så är det som gjort för att kombinera det med en vistelse på Salina. Du kan lätt se vårt urval av hotell som fått fina recensioner på båda dessa öar i sökmotorn här på sidan.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Malfa