Lyxsemester på Sicilien

Hos Hideawas hittar du en rad fantastiska lyxresor till Sicilien - Medelhavets största ö, och även den mest intressanta, om du frågar mig. Runt omkring på Sicilien - speciellt vid öns många vackra bukter, ligger åtskilliga lyx- och spahotell.

Så om du vill skämma bort kropp och själ, finns det gott om möjligheter till detta på Sicilien, som också bjuder på en värld av vackra stränder, aktiva vulkaner och dramatiska landskap. Inte minst i området runt Taormina finns flera spa- och wellnesscenter. Och inte nog med att området erbjuder en massa lyx, Taormina bjuder även på kulturella och historiska upplevelser med gamla borgar och till och med ruinerna av en teater med anor från öns grekiska period. En lyxsemester på Sicilien är mer än lyx för kroppen - det är även lyx för själen.

Men inte bara grekerna har haft ett stort inflytande på Sicilien. Både araber och spanjorer har härskat här innan ön ingick en union med kungadömet Neapel år 1734, och slutligen inlemmades i Italien 1860. De många folkslagen som har utövat inflytande på Sicilien gör ön till en stark blandning av olika kök, konstarter och kulturer, så här kan du se byggnader och ruiner ända tillbaka från före den romerska tiden. Lägg därtill höga berg, aktiva vulkaner och imponerande nationalparker och du har upplevelser nog för flera besök.

Noga utvalda lyxhotell på Sicilien

En rad överdådiga lyxhotell bildar en perfekt inramning till en oförglömlig lyxresa till Sicilien. Här kan du få massage utomhus vid skymningstiden i det varma kvällsvädret, medan solen går ner i fjärran. En lyxsemester på Sicilien är mycket långt bort från den grå vardagen hemma i Sverige. Det är något sagolikt - ja närmast magiskt över Sicilien och dess många detaljer som du kan upptäcka antingen på egen hand eller på guidade turer.

Res från någon av flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, antingen direkt eller med mellanlandning, till en av de stora flygplatserna på Sicilien vid Catania, Trapani eller Palermo eller kanske den tidigare militärflygplatsen i Comiso, som har säsongsflygningar till Europa. Därefter tar du dig med hyrbil fram till din bestämmelseort och ditt hotell med dagar fulla av njutning och lyx. Trevlig resa!

>> Läs även om lyxresor till Sardinien
>> Läs även om lyxhotell i Rom

>> Läs mer om lyxresor

Karta över Sicilien

Populära hotell på Sicilien

Italien, Syditalien, Sicilien, Taormina
9,2
Fantastiskt
175 omdömen
  • Närmaste flygplats: 66 km
  • Närmaste strand: ca. 4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Sicilien, Linguaglossa
9,1
Fantastiskt
197 omdömen
  • Närmaste flygplats: 61 km
  • Närmaste strand: ca. 15 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Sicilien, Cefalù
9,4
Fantastiskt
112 omdömen
  • Närmaste flygplats: 101 km
  • Närmaste strand: ca. 250 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)