Resor till Linguaglossa

Semester på Sicilien - vid vulkanens fot

Trevliga Linguaglossa vid foten av den majestätiska vulkanen Etna ligger helt perfekt för dig som önskar kombinera kultur, natur med sol och bad på Sicilien.

Även om staden inte är så stor och inte har ett enormt utbud så finns här flera restauranger att välja mellan i Linguaglossa och köket är traditionellt sicilianskt med kött, korv, pasta och bakverk där pistage och nötter är en självklarhet.

Skulle du känna sug efter fisk och skaldjur kan du bege dig ut till kusten för det tar endast ca 20 min (13 km) att bila ut till vattnet och till öns omtyckta badort Giardini Naxos är det 20 km. Linguaglossa har ett perfekt läge för dig som vill kombinera kultur, natur med sol och bad.

Karta över Linguaglossa

Klicka på kartan här under för mer information om hotell och andra semesterboende i staden samt en översikt över avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.Hotell, villa eller lägenhet?

Hos Escapeaway kan du välja mellan mer än 1.500 semesterboende i Italien - här ibland ett stort urval av noga utvalda semesterlägenheter, hus och hotell på Sicilien

Använd sökmaskinen här på sidan och skriv in Sicilien eller Linguaglossa samt datum för att snabbt se en översikt över lediga semesterboende i området.

Har du frågor eller gärna vill få tips och rådgivning till att välja rätt boende är du välkommen att kontakta oss på telefon, mejl eller chat. Dessutom finns det möjlighet att boka ett privat hus om ni är en grupp vänner eller stor familj som reser tillsammans.

Vill du gärna uppleva flera olika område på Sicilien kan du överväga att göra en rundresa och bo på olika ställen. På så vis hinner du uppleva mer utan att behöva köra så mycket fram och tillbaka. Kom ihåg att Sicilien är en stor ö.

Transport

Ska du resa med flyg till Sicilien ligger Catanias flygplats närmast Linguaglossa. Dit flyger flera etablerade flygbolag men du ska ofta räkna med en snabb mellanlandning på vägen. Du kan även finna direktflyg från Skandinavien, framför allt under sommarsäsongen.

Du kan resa med både buss och tåg till Linguaglossa. Se mer om möjligheterna på www.circumetnea.it. Framför allt de minde sicilianska tågen har rykte om att vara ett långsamt färdmedel. Så till trots att möjligheten att resa med offentlig transport vill vi rekommendera hyrbil. En hyrbil är det smidigaste sättet att ta sig från flygplatsen, samtidigt som du med en hyrbil kan göra flera spännande utflykter under semestern.

Restauranger och shopping

Trots stadens storlek finns det ett fint urval av matställen i Linguaglossa. Nog för att prova något nytt varje dag.

I stadens supermarket och mataffärer finner du allt det du kan tänkas behöva under semestern.

Utflykter från Linguaglossa

Linguaglossa är en av de bästa utgångspunkterna för utflykter (ev. med guide) för att besöka toppen av Etna med linbana, jeep eller buss. Staden är en känd skidort om vintern vilket gör den helt optimal för att hålla en aktiv semester på Sicilien tillsammans med de många vandringsleder du kan nyttja om sommaren.

Naturen är storslagen och badstränderna härliga, men det är dock inte långt från det enda som gör Siclien till en av Italiens mest populära resmål. De många charmiga städer med atmosfär och historiska sevärdheter är också de viktigaste grunder till att många återvänder till ön år efter år. Från Linguaglossa kan du uppleva flera intressanta städer som TaorminaRandazzo och Acireale inom kort köravstånd.

Möjligheterna är många och önskar du att utforska öns sevärdheter i sällskap med en lokalt känd och certificerad guide, erbjuder vår samarbetspartner Viator ett hav av spännande turer som du med fördel kan boka online hemifrån. Läs mer om möjligheterna och boka dina utflykter på Sicilien.

Du finner Linguaglossas officiella website här 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Linguaglossa

Vad tycker gästerna om i Linguaglossa?

9,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner