Resor till Lido Signorino

Lido Signorino är en lång strand på västra sidan av Sicilien några få kilometer söder om staden Marsala. Här har du optimala förutsättningar för att kunna njuta av en avkopplande semester i det varma och soliga Medelhavsklimatet som ön är så känd för. Det långgrunda, kristallklara vattnet och den fridfulla atmosfären gör Lido Signorino till ett perfekt resmål för familjer och andra som behöver fly bort från en hektisk vardag.

Stränder och vinodlingar

Stranden med sin fina ljusa sand sträcker sig längs ett bostadsområde bestående av villor och annan låg bebyggelse. Har man inte lokalkännedom kan det vara svårt att se var gränsen går mellan Lido Signorino och de andra små städerna längs kusten söder om Marsala. Helt hopvuxna är städerna dock inte.

I området omkring Lido Signorino finns även många vinodlingar där man odlar de vita druvor som blir till det kända Marsalavinet. Detta vin är populärt i den italienska matlagningen men används även som dessertvin lite som Portvin och Madeira. Marsalavinet får du naturligtvis rikligt med möjligheter att uppleva på en resa till Lido Signorino.

I Lido Signorino och de närmsta grannstäderna ligger det några få men bra matställen. Skulle de inte räcka till för dig så är det bara ett kort köravstånd till Marsala och utbudet där. I Marsalas gamla, mysiga stadskärna är det en stor koncentration av familjevänliga restauranger och vinbarer. Innan du sätter dig till bords kan det rekommenderas att göra som lokalbefolkningen och börja med La passeggiata. Denna promenad utan annat syfte än att njuta av kvällstämningen är en fast tradition på många ställen i Syditalien och ett bra sätt att utforska staden på.

Det går ett tåg längs kusten som stannar nära Lido Signorino och som du kan åka med in till Marsala. Vill du inte vara beroende av någon tidtabell eller skulle du vilja utforska mer av ön på din resa kan det varmt rekommenderas att hyra en bil. Även om du befinner dig i den västra änden av ön så är den inte större än att du med bil kan ta dig vida omkring på en dagsutflykt. Både åt norr och åt söder längs kusten och på turer i inlandet väntar dig många spännande upplevelser.

Boka din resa till Lido Signorino

Är det en badsemester på Sicilien du söker är Lido Signorino det perfekta valet. Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av de hotell vi har handplockat här. Du kan resa i precis det antal dagar du själv vill och skulle du vilja uppleva fler delar av Sicilien på en rundresa kan även det lätt arrangeras genom oss.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Lido Signorino