Resor till Lido di Noto

Njut av en badsemester i medeltida atmosfär

Lido di Noto är en liten fiskeby med endast några få hundra invånare. Det finns en fin sandstrand i byn, som i övrigt är full av medeltida stämning.

Samhället grundades så sent som 1928 och lever till stor del av turismen. Noto Marina skall dock inte förväxlas med själva Noto som är en mycket vacker och charmig stad.

Lido di Noto är en utmärkt utgångspunkt för de som vill kombinera en badsemester med utflykter till trevliga och intressanta städer som t.ex. Syrakusa eller barockstäderna Ragusa, Modica och Scicli.

Karta över Lido di Noto

Klicka på kortet nedan för att få mer information om hotell och andra semesterbostäder i byn, samt en översikt över avstånden till flygplatser och byar i norra Europa.

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Lido di Noto? I sökmaskinen här på sidan hittar du våra handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterbyn. Du behöver endast ange antal personer och datum, för att få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i din semesterperiod. Du kan därnäst boka din semester på Sicilien direkt här på sidan. Har du frågor eller gärna vill ha hjälp med att hitta rätt väl för dig, är du välkommen att ringa oss för att få personlig vägledning till vad du ska välja och varför.

Transport

Vill du resa med flyg till Sicilien, så är Catania flygplats den som ligger närmast Lido di Noto. Flygplatsen har många förbindelser med övriga Europa och är också den mest trafikerade på ön. På motsatt sida av ön, finns Palermo flygplats, som också är en möjlighet, även om avståndet är något längre. Många av våra resenärer väljer att boka en hyrbil hemifrån, med avhämtning på flygplatsen. En bil gör det enklare att ta sig runt till öns sevärdheter, och underlättar när det ska handlas in mat och dylikt.

>> Läs mer om bilhyra på Catanias Flygplats här

Ytterst få väljer att köra hela vägen från Sverige till Sicilien på grund av det långa avståndet. Väljer du trots allt att avlägga den 3000 km lång färden i bil, är det möjligt att få bilen med över till ön från Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranger och shopping

Framförallt nere längs kustvägen i Lido di Noto ligger det en hel del restauranger. Likaså behöver du endast köra några få km för att hitta ännu fler platser där du kan få dig en god måltid, t.ex. i själva Noto, eller i andra grannstäder. Det är också i de närliggande byarna du hittar matvarubutiker med allt du har behov av under din semester -om du vill laga dina egna rätter. För upplevelsen skull, kan det dock rekommenderas att besöka de lokala marknaderna i området, där du utöver goda råvaror också får chansen att uppleva det sicilianska vardagslivet.

Utflykter från Lido di Noto

Om dukan ta dig loss från den härliga stranden, så är Lido di Noto en bra utgångspunkt för att dra iväg på äventyr på den södra delen av Sicilien. Semesterorten ligger bra placerad med kort avstånd till motorvägen, vilket ger snabb förbindelse till hela ön.

Det är få kilometer in till landet och till barockstaden Noto, som absolut är värt ett besök. Här finns bland annat ett större urval av restauranger och butiker.

Har du en hyrbil och har lust att uppleva Siciliens vackra natur, bör du köra en tur till den imponerande klyftan Cavagrande del Cassibile. Klyftan är utpekad som naturreservat, men du kan köra nästan hela vägen fram till kanten, varifrån det sedan utgår vandringsleder. Kom ihåg att ta på dig bra skor. Nere i botten av klyftan är det möjligt att ta ett dopp för att svalka av sig.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Lido di Noto