Resor till Letojanni

Badsemester på Siciliens solrika östkust

Letojanni ligger på Siciliens östkust, och har ett milt klimat året runt, som bjuder på en massa solstrålar som du kan njuta av på den långa stranden.

Staden ligger precis vid stranden, mellan hamnpromenaden och transportvägarna som går bakom (både motorväg och järnväg löper bakom staden).

Det var ursprungligen ett litet fiskeläe, men den stora efterfrågan på sommarhus och semesterlägenheter har ändrat stadens profil de senaste 30 åren. Många sicilianare har investerat här, vilket de stora cementklossarna på begen bakom staden och på dess hamnpromenad där det finns byggnader på 4-5 våningar, vittnar om.

Fortfarande trevligt

Trots den kaotiska utveckigen och byggnationen, är stranden mycket bättre här än i Giardini di Naxos längre söderut, och promenaden är fortfarande trevlig med flera restauranger och caféer som har utomhusterrasser vid stranden. Här är det i alla fall inte många turister, som i Giardini di Naxos, och Taormina ligger endast 7 km bort.

Karta över Letojanni 

Genom att klicka på kartan över Letojanni här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Letojanni? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden.

Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan t.ex. välja att bo på flera olika om du vill uppleva mer av ön, som inte är så liten inte...

Reser du som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa på Sicilien. En fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva.

Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du resa med flyg till Sicilien, är Catania flygplats - som också är öns mest nyttjade på grund av ett stort utbud rutter till Europeiska städer - den som ligger närmast Letojanni. 

Det kör tåg längs kusten mellan Catania och Messina med stop i Letojanni. Därtill kommer diverse bussförbindelser och inte minst kustvägen A18 som gör det lätt att komma till och från med en bil.

Många av våra resenärer väljer att beställa en hyrbil till semestern. En bil gör det i de flesta fall inte bara lättare att komma fram till semesterbostaden, utan den ger också en större grad av frihet till att åka ut på utflykter i eget tempo, utan att vara beroende på offentlig transport.

Läs mer om bilhyra på Sicilien här.

Väldigt få väljer att köra hela vägen från Sverige till Sicilien på grund av det långa avståndet. Vill du ändå avverka den drygt 3000 km långa resan, kan du komma över med bilen till ön via Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranger och shopping

Det finns gott om restauranger att välja emellan. Vi kan rekommendera "da Enzo" som serverar fantastiska fiskrätter och har ett fint urval av vita viner. Restaurangen ligger precis ovanför stranden och mycket erkänd bland folk från Catania, som strömmar hit på helgerna. Priserna är något hgre än på andra restauranger, men för en god upplevelse kan det vara värt det - och i förhållande till skandinaviska priser är det fortfarande rörande billigt.

Det finns dessutom åtskilliga butiker och inköpsmöjligheter, där de dagliga behoven kan täckas och du eventuellt kan handla in råvaror för att laga egen mat under semestern. 

Utflykter från Letojanni

Det är ideala förutsättningar för en badsemester i Letojanni, som utöver strander också bjuder på bra aktivitetsmöjligheter. Vill du gärna uppleva mer av Sicilien, har du dessutom en bra utgångspunkt för en massa spännande utflykter.

Det är således inte långt till vad som nog är öns största sevärdhet: Europas största aktiva vulkan, Etna. Oavsett om du åker upp på själva kraterna med en guide, eller utforskar den omkringliggande nationalparken, väntar det dig en unik naturupplevelse här.

Du bor också omgiven av intressanta historiska städer som Taormina och Randazzo, där du kan spendera många timmar på att bara strosa runt på de smala, trevliga gatorna, shoppa eller besöka sevärdheter. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Letojanni