Resor till Isola delle Femmine

Kvinnornas ö - semester nära Palermo

Om du önskar en semester vid havet, italiensk semesterstämning, närhet till shopping i storstaden Palermo samt slippa hyra bil kan vi varmt rekomendera Isola delle Femmine.

Isola delle Femmine är en mindre stad som ligger knappt 15 km från Palermo. Många av stadens invånare åker hit på helgerna för att slappa och njuta av solen och den härliga stranden. Här är också många aktivitetsmöjligheter så som surfing och dykning.

Badorten som delar namn med den lilla närliggande ön är förutom badstranden berömd för ett närliggande naturreservat och de två tornen från 1500-talet. Sola delle Femmine har dessutom en vacker kyrka från 1850 som är rikligt dekorerad med freskmålningar och skulpturer.

Från Isola delle Femmine är det mycket enkelt att ta sig till Palermo då det finns bra tågförbindelser mellan de båda städerna. Resan tar ca. 30 minuter. I sommarperioden finns det dessutom bussförbindelser mellan Isola delle Femmine och Palermo.

Karta över Isola delle Femmine

Klicka på kartan här nedan för en översikt över hotell och andra semesterboende i Isola delle Fammine med omnejd, samt information om avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway kan du välja mellan mer än 1.500 hotell och semesterboende i Italien - här ibland ett stort urval av handplockade semesterboende, hus och hotell på Sicilien. 

Du ska endast använda dig av sökmotorn här på sidan för att snabbt få en översikt över de bästa boende i och runt Isola delle Femmine.
 
Drömmer du om en semester i äkta lantlig idyll? Till exempel på en gård med aktiv vinproduktion? Så bör du överväga möjligheten att hålla semestern på en agriturismo på Sicilien.

Har du frågor eller vill du gärna välja rätt är du välkommen att ringa eller mejla oss för tips och råd.

Vill du gärna uppleva flera olika område på Sicilien kan du naturligtvis också välja att bo på olika ställe under semestern för att uppleva mer av den stora ön, som är större än man tror.

Transport

Vill du som de flesta flyga till Sicilien ligger Palermos flygplats - officellt Aeroporto di Palermo Falcone e Borcellino (flygplatskod PMO) - ganska nära Isola delle Femmine. Denna flygplats har förbindelser med flera knutpunkter i Italien och resten av Europa. Det är därför normalt goda möjligheter för att flyga till Palermo från Sverige med eller utan en snabb mellanlandning.

Det finns tågförbindelse från Palermo till Isola delle Femmine, som tillsammans med bussförbindelserna under sommarsäsongen gör att du inte behöver en bil för att hålla semester här. Vill du gärna använda tid på semestern på att åka på utflykter till några av de många historiskt intressanta sevärdheter och vackra naturområde på Sicilien kan det vara en fördel att hyra en bil.

Restauranger och inköpsmöjligheter

I själva Isola delle Femmine finner man flera inköpsmöjligheter så som supermarkets, fiskhandel, slaktare och flera grönsakshandlare. Inte långt ifrån Isola delle Femmine finner man även landsbyn Capaci vars torg om sommaren förvandlas till en stämningsfull mötesplats för byns invånare. I Capaci finner man också flera butiker, goda glassbarer och mycket mer.

Utflykter

Man kan få lång tid till att gå i Palermos gator genom att bara njuta av den stora variationen av arkitektur som vittnar om stadens långa historia. Staden bjuder på flera spännande sevärdheter med bl.a. en mumiekällare som ger en unik inblick i kulturen på Sicilien.

Känslan av att befinna sig i ett mycket främmande land kan du också uppleva på någon av de centrala gatumarknader i Palermo, bl.a. La Vucciria, där stämningen snarare påminner om ett arabland än Europa.

Lokala länkar

Du finner stadens officiella hemsida här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Isola delle Femmine