Il Pìcciolo Golf Club

En runda på denna bana är ett måste för golfspelaren som besöker denna fantastiska ö i Medelhavet.

Il Pìcciolo Golf Club ligger vid Castiglione di Sicilia. Den blev anlagd år 1989 och är den första golfbanan på ön. Denna 18-håls bana (par 72) ligger mellan ek och hasselträd och inte minst vinmarker. Banan kräver stor koncentration och fokus när man spelar i trädgården till en äldre siciliansk "dam" vid namn Etna... Vulkanen skapar en fantastisk bakgrundsbild och hennes 3.323 meter höga kropp är ständigt närvarande.

Banan är fysiskt krävande då den ligger i en kuperad terräng 650 meter över havet. De första 6 hålen är täta och banans sista hål är det längsta (par 5) som närmar sig 500 meter. Hål 7 är också ett par 5 som mäter 484 meter. Det kortaste hålet är bara 94 meter (hål 15) och ger stor chans till en hole-in-one eller birdie. Vit markering på vänster sida längs det 384 meter långa hål 11 och vatten till höger gör detta till det svåraste. Men allting är ju relativt.

En runda på denna bana är ett måste för golfspelaren som besöker denna fantastiska ö i Medelhavet.Golf facts
.
Antal par 3 hål 5
Antal par 4 hål 8
Antal par 5 hål 5
.
Längd gul tee 5.601 meter
Längd röd tee 4.929 meter
.
Max HCP 36
.
  Vardagar Weekend / helgdagar
Green Fee 18 hål 45 € 70 €
Green Fee 9 hål 28 € 40 €
.
Dresscode Casual golfklädsel
.
Öppetider lågsäsong (januari stängt) Oktober - April
Öppetider högsäsong Maj - September
Stängd veckodag Tisdag
.
Svårighetsgrad 4 golfbollar
.
Arkitekt Luigi Rota Caremoli
.
Hemsida www.ilpicciologolf.com
   
 

OBS! Då det väldigt ofta arrangeras turneringar både lördag och söndag hela året runt på de italienska golfbanorna kan det vara svårt att få tid. Det rekommenderas därför att spela på vardagar.