Hotell på Sicilien

På Escapeaway försöker vi ge dig en unik reseupplevelse, en som du inte får någon annanstans. Därför har vi rest kors och tvärs över Sicilien och handplockat en rad hotell till exceptionellt konkurrenskraftiga priser. Innan vi överhuvudtaget tar in hotell på Sicilien i vårt program har de inte bara genomgått en grundlig personlig genomgång de ska också leva upp till våra helt speciella krav för att vara ett genuint hideaway.

För att ett hotell ska kunna kategoriseras som ett hideaway ska det bland annat ha en pool, gemenskapsytor och ett förhållandevis litet antal rum (undantagsvis fler är 50 rum - oftast färre) för att bevara den speciella miljön och atmosfären. Vi lägger också stor vikt vid att hotellet har äkta charm, känns genuint och gärna är beläget i fina omgivningar. Vi är alltid på jakt efter hotell som berättar en bra historia och som har en lite annorlunda personlig vinkling. Vi är därför förtjusta i familjeägda hotell som ofta har en mer avslappnad och personlig stämning än mainstreamhotellen har. För att vi ska vara intresserade och för att äverhuvudtaget få vara med i vårt program som ett hideaway ska hotellet med andra ord erbjuda något extra, något utöver det det vanliga som standardhotellen erbjuder. Det gäller naturligtvis också våra hotell på Sicilien

Alla våra hotell kan bokas online till konkurrenskraftiga priser. 

Du kan boka en paketresa till Sicilien där det ingår flyg, semesterboende och hyrbil. Vill du själv arrangera transporten till Sicilien kan du "bara" boka boendet med Escapeaway. Läs mer om våra utvalda hotell i översikten nedan och om alla resor till Sicilien. 

Om du inte hittar en resa eller ett hotell på Sicilien som uppfyller dina önskemål sänder vi dig gärna ett förslag på en skräddarsydd resa. 

Kort information om Sicilien

Sicilien i sig är ett slags hideaways: avsides, fjärran, okänt för många då ön ligger långt ifrån såväl geografiskt, politiskt och historiskt det centrala Italien som Centraleuropa. Detta gör Sicilien till en perfekt plats att leta efter äkta hideaways på och vi har inte blivit besvikna. Vi har hittat en rad platser som på ett enastående sätt lever upp till själva andan i begreppet hideaway!

Även om ön idag i förhållande till det moderna Europa hamnat i periferin var Sicilien en gång centrum för många av dåtidens företagsamma och driftiga kulturer vid skapandet och expansionen av nya handelsmöjligheter, vilket naturligtvis berodde på den geografiska placeringen. 

På den tiden blev ön befolkad, erövrad, besökt och lämna igen av fenicier, perser, normander, greker, romare, vandaler, östgoter, spanjorer m.fl., alla dessa folkslag har satt avtryck på ön i större eller mindre grad och bidragit till den kulturella, gastronomiska och historiska mångfald som blivit ett landmärke för denna vackra ö i söder.

Förutom den spännande historiska och kulturella mångfalden vars like inte finns på andra platser i Italien besitter ön storslagen natur med många möjligheter för en semester nära havet men också för en aktiv semester med vandringskängor på, bilrundresa till öns många sevärdheter eller en avkopplande och lat semester som utgår från ditt utvalda hideaway. 

En gång i tiden fanns på Sicilien inte bara skog utan också exotiska djurarter (elefanter). Sedan romartiden är skogen avverkad och landet uppodlat och de mest exotiska djurarterna är också borta. Ön är fortfarande rik på kuststräckor med fantastiska stränder och laguner förutom öns vackra berg, vidsträckta kullar och odlade fält. Ön har också sin berömda och dessutom Europas största aktiva vulkan, Etna.

Hitta inspiration till din resa till Sicilien på vår reseblogg och läs om bland annat Siciliens kust och stränder.

Mat och dryck

En av Siciliens absoluta höjdpunkter är maten. Är man på resande fot i Italien är maten rent generellt en höjdpunkt och inte blir det sämre när du kommer till Sicilien. Det är inte för intet många italienare kallar Sicilien för "Guds kök". Här hittar du några av Italiens mest traditionella och välsmakande fiskrätter som naturligtvis är tillagat av dev fisk t.ex. tonfisk, svärdfisk, havsabborre och sardiner som fångats i farvattnen runt ön. Ön är också känd för sina söta desserter exempelvis glass och kakor. En liten kuriositet är att det var normanderna (som kom från Normandiet i Frankrike men ursprungligen härstammar från bland annat Danmark) som tillsammans med hohenstaufer inspirerade öbornas förkärlek för kötträtter som kalkun, gås och lam.

Här kan du läs spännande inlägg på vår reseinspirerande blogg om Siciliens mat och dryck 

>> Läs mer om hotell

Karta över Sicilien

Populära hotell på Sicilien

Italien, Syditalien, Sicilien, Carlentini
9,1
Fantastiskt
446 omdömen
  • Närmaste flygplats: 24 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Sicilien, Cefalù
9,4
Fantastiskt
309 omdömen
  • Närmaste flygplats: 101 km
  • Närmaste strand: ca. 250 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Sicilien, Modica
9,1
Fantastiskt
676 omdömen
  • Närmaste flygplats: 122 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi