Resor till Gliaca di Piraino

Gliaca di Piraino är en liten fridfull stad på Siciliens nordöstra kust som erbjuder en enastående kombination av oemotståndliga badstränder och berg med orörd natur som inbjuder till aktiva upplevelser. Boka din resa till Gliaca di Piraino med Escapeaway i dag!

Gliaca di Piraino på Siciliens nordöstra kust sträcker sig omkring en och en halv kilometer längs foten av ett grönbevuxet berg och har på sin motsatta sida den breda sandstranden. Just stranden är otvivelaktigt den lilla stadens huvudattraktion. Även om det lär ha funnits bosättningar i detta område ända sedan grekerna dominerade ön (omkring 600 år före Kristus), så består Gliaca di Piraino i dag mest av villor och lägenhetskomplex.

Trots bristen på egentliga sevärdheter så hittar du ändå allt det du behöver för att få en lyckad semester på Sicilien i Gliaca di Piraino. Det ligger en dryg handfull matställen i stan samt ett par affärer där du kan köpa färska, lokala råvaror om du bor med självhushåll. Inom några få kilometer ligger dessutom grannstäder med ett större utbud av både restauranger och butiker.

Avkopplande strandliv och aktiva naturupplevelser

En resa till Gliaca di Piraino behöver inte nödvändigt betyda att du ska tillbringa alla semesterdagarna nere på stranden, även om det naturligtvis kan vara frestande. Du har här nämligen även en bra utgångspunkt för att utforska resten av nordöstra Sicilien. Tycker du om orörd natur, kan det varmt rekommenderas att avsätta några dagar till att utforska den närliggande Nebrodi-parken. Den är med sina omkring 86 000 hektar det största naturreservatet på hela Sicilien. En utflykt upp i parken är inte bara en möjlighet till att uppleva unikt växt- och djurliv, som bland annat inkluderar hästar och vildsvin. Eftersom parken ligger högt är det vanligtvis svalare här än nere vid kusten, vilket kan vara ganska behagligt under de varma sommarmånaderna. 

Ett av de många andra utflyktsmålen som du lätt kan nå på en dagstur, när du har Gliaca di Piraino som utgångspunkt, är vulkanen Etna. I närheten av detta fantastiska naturfenomen finns det också möjlighet att utforska Europas sydligaste is grotta, trevliga små städer och byar samt vingårdar. Du kan naturligtvis även välja att ha Gliaca di Piraino som utgångspunkt för en underbar badsemester där du drar nytta av alla de härliga stränderna längs Siciliens norra kust. Stränderna vid Tindari och Capo d'Orlando räknas till exempel som några av Siciliens bästa, men även om du fortsätter längre bort mot Medeltidsstaden Cefalù, kommer du längs vägen passera många platser där du kan njuta av strandlivet.

Gastronomiska upplevelser för hela familjen

En semester på nordöstra Sicilien med Gliaca di Piraino som utgångspunkt ger dig ett brett spektrum av aktivitetsmöjligheter att välja mellan, oavsett om du vill koppla av eller ha en aktiv semester. Sist men inte minst kan du även se fram emot att tillbringa din semester på en del av den vackra ön som är känd för sin gastronomi.

Som redan nämnt är det tack vare det soliga och milda klimatet perfekta förutsättningar för att producera fina viner. Därutöver är det på grund av närheten till havet, inte överraskande, rika möjligheter att bli serverad välsmakande fiskrätter på restaurangerna längs kusten. Gör du en tur upp i bergen kan du se fram emot andra spännande kulinariska upplevelser från det lokala köket, som traditionsenligt bland annat bjuder på smakfulla ostar och grillat kött. Reser du till Sicilien med barn kommer ni säkert vid ett eller annat tillfälle besöka någon av de många pizzeriorna, där maten på inget sätt påminner om internationell fastfood, utan ångar av äkta italiensk passion för mat tillagad på färska råvaror efter gamla recept.

Boka din resa till Gliaca di Piraino online

Välj själv om du vill boka din resa online eller få dig tillsänt ett skräddarsytt erbjudande på din resa. Du kan tryggt och lätt boka en paketresa online med flyg, hotellvistelse, bilhyra eller transfer, men naturligtvis kan du även välja att enbart boka ditt hotell genom Escapeaway om du hellre själv vill arrangera din resa till Sicilien.

>> Läs även om Agriturismo på Sicilien
>> Läs allt om semester på Sicilien här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Gliaca di Piraino