Resor till Giarre

Turistfri stad nära sevärdheterna.

Giarre ligger vid foten av vulkanen Etna, på dess östra sida, en liten bit in i landet mitt emellan Catania och Taormina.

Staden är inte särskilt gammal - trehundra år är ingenting för de flesta italienska städer - men den erbjuder ändå på ett intressant historiskt centrum som är koncentrerat runt ortens domkyrka.

Karta över Giarre

Klicka på kartan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. 

Adliga palats

Själva byggnationen av domkyrkan påbörjades 1794, och på lite mer än 20 år hann man även bygga de två fyrkantiga kyrkotornen som smyckar fasaden. Längs via Callipoli, där själva domkyrkan ligger, och Corso Italia (dessa två gator utgör byns viktigaste vägkorsning), ligger praktfulla adliga palats från 1700- och 1800-talet.

Sammanväxta stäer

Idag är Giarre förbundet med Riposto, som ligger nere vid vattnet och som är känt som Etnas naturliga hamn - man hade knappt märkt att det är på tal om två olika städer, om det inte vore för skyltningen - städerna har nästan vuxit samman genom hus och annan bebyggelse längs vägen. De två orterna samlades faktiskt under samma kommun under fascismen. Denna hektiska byggaktivitet har skett de senaste 50 åren, så i förhållande till de redan existerande husen och palatsen, är den inte särskilt spännande.

Få turister

Trots ett autentiskt centrum, kort avstånd från många sevärdheter, och ett spännande inland som leder upp på vulkanen Etna, är staden väldigt lite präglad av turism - om du undviker augusti månad då många av stadens emigranter kommer tillbaka på semester. Men detta betyder inte brist på bra restauranger, och inte heller att du befinner sig mitt i öknen: i Giarre finns nämligen både tågstation och en motorväg leder fram precis utanför orten. Du behöver inte bege dig utanför staden för att handla - det finns många supermarknader och butiker här, och i den närliggande staden Riposto. 

Gästfrihet

Genom att bo i Giarre har du nära till Siciliens sevärdheter, och kan uppleva sicilianarnas gästfrihet samtidigt som du slipper de turistpräglade orterna som man hittar många av längs öns östkust (bl.a. Taormina, Letojanni och Giardini di Naxos).Hotell och semesterlägenheter i Giarre?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Giarre? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring semesterstaden. Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan. 

Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan t.ex. välja att bo på flera olika om du vill uppleva mer av ön, som inte är så liten inte... Reser du som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa på Sicilien. En fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och lokal transport

Catania flygplats ligger bara 30 minuters bilfärd bort. Denna flygplats, som också är känd som Aeroporto di Catania-Fontanarossa, är den viktigaste flygplatsen på Sicilien, och har många rutter till större delen av Europa - däribland Sverige och Danmark. Det är därför som regel lätt att hitta flygförbindelser hit från de stora traditionella flygbolagen som Air France och Lufthansa, samt en rad lågprisbolag som easyJet och Ryanair.

Det dinns en bussförbindelse från flygplatsen in till Catania stad, varifrån det kör tåg norrut längs kusten, vilka stannar på stationen Giarre-Riposto. Lättast är dock att ha en hyrbil under semestern, och du kan beställa den redan hemifrån, med avhämtning på Catania flygplats - så kommer du snabbt fram och har mer frihet då du vill utforska ön.

Beställ en semester till Giarre på Sicilien som en paketresa

På Escapeaway har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som Escapeaway har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

>>> Läs mer om hur du beställer en paketresa till Sicilien hos Escapeaway

Utflyktsmål

Det ligger många trevliga småstäder längs kusten, där du kan uppleva det äkta Sicilien med stämningsfulla gator och torg. Du bor dock också ganska nära en av Siciliens mest populära och största sevärdheter (bokstavligen), nämligen Vulkanen Etna. Denna, och den omkringliggande nationalparken, Parco d'Etna, är därför perfekta utflytksmål när du är på semester i Giarre. Här väntar många oförglömliga naturupplevelser, och då du bor i "trädgården", kan du enkelt åka tillbaka många gånger. Vill du gå upp på vulkanens sidor, måste du göra detta tillsammans med en guide.

Önskar du att utforska regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter på Sicilien, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Giarre

Vad tycker gästerna om i Giarre?

7,8
Samlade gästomdömen
Baserat på 34 recensioner