Resor till Giardini di Naxos

Paketresor till Giardini di Naxos till superpriser och med resegaranti

Boka din resa till Giardini di Naxos på Sicilien med flyg från Sverige, hyrbil på flygplatsen och en noga utvalt semesterbostad, online på bara några minuter. Sedan är du nästan redan på väg! Giardini di Naxos är en typisk turistdestination med välutrustade (tätt packade) stränder och ett hav av tjänster och faciliteter.

Giardini di Naxos är ett känt namn i Sverige, för hit har en rad charterbolag rest i många årtionden. Detta har satt sin prägel på staden, som mest påminner om en av Adriatiska havets norra kuststäder (Bibione, Lignano och Lido di Jesolo). Det är med andra ord inte här du möter det genuina Sicilien.

Den gyllene sandstranden som du ser på många bilder från staden har långsamt försvunnit under de senaste decennierna, då man har byggt mycket längs vattnet - småstenarna från bergssluttningarna bakom når helt enkelt inte längre fram till vattnet.

Atmosfär av chartersemester

Den kaotiska expansionen av staden har skapat många sovplatser för sommarsemestern - invånarna har organiserat sin verksamhet lite slumpmässigt, så du hittar ett stort utbud av restauranger, glassbarer och caféer, men också en hel del trafik inne i den avlånga staden. Staden kännetecknas av brist på planering, och centrum känns mer slitet än genuint.

Precis vi vattnet i Taorminas skugga

Giardini di Naxos ligger nära Taormina, men vi tror att du kommer att få ut mer av semestern genom att bo någon annanstans och därmed köra lite längre om du vill se Taormina. I Giardini finns det inte något speciellt förutom charterstämning. Staden lockar främst turister som vill bo vid havet i skuggan av Taormina - och här får sina behov tillfredsställda relativt billigt.

Karta över Giardini di Naxos

Klicka på kartan här nedan för att få en översikt över de semesterbostäder vi tillhandahåller i området, samt för att se avstånd till flygplatser och andra städer i Nordeuropa.

Hotell, semesterlägenhet eller villa?

Escapeaway erbjuder dig fler än 1800 semesterbostäder i Italien, vilket inkluderar ett brett urval handplockade hotell, semesterlägenhet och villor på Sicilien.

En semesterlägenhet kan vara ideal, om du vill laga dina egna måltider och slippa leta upp restauranger till middagarna. Det är också en bra möjlighet om din semesterbudget är något lägre. Många familjer väljer dessutom en lägenhet för att lättare kunna njuta av varandras sällskap, istället för att vara fördelade på två olika hotellrum.

Åker du på semester för att koppla av helt och hållet, och för att slippa alla vardagens plikter som t.ex. städning, är ett hotell det rätta valet. Har tas allt om hand om, och du behöver inte bekymra dig om inköp eller tillagning av middagar, utan kan bara sätta dig till rätta i restaurangen - och du slipper disken!

I sökmaskinen här ovan kan du snabbt och lätt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i och omkring Giardini di Naxos. Har du redan en klar idé om vilken typ av bostad du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen i sökmaskinen.

Hotell och semesterlägenheter är dock inte de enda inkvarteringsmöjligheterna som du kan välja emellan på Sicilien. Planerar du att åka iväg med hela tjocka släkten, eller med en stor grupp vänner? I så fall kan vi varmt rekommendera att hyra en hel villa på Sicilien. Här har ni massor av plats, och behöver inte dela ställets faciliteter med andra gäster. Vill du komma bort från turistströmmen, och istället möta den lokala befolkningen i en mer avslappnande och lantlig atmosfär, är en villa, alternativt en agritusimo, det perfekta valet.

Har du frågor om de olika möjlighetena på denna vackra medelhavsö, är du varmt välkommen att ringa oss. Våra resekonsulenter sitter redo med tips och råd, anpassade efter dina önskningar. 

Vilken flygplats till Giardini di Naxos?

Från Giardini di Naxos är det endast 60 km i bil till Siciliens östkusts stora flygplats i Catania, som därmed är den naturliga ingången till staden. Här hittar du därför flera stora och små flygbolag, som t.ex. easyJet, Ryanair och Vueling, och därmed goda möjligheter att hitta en billig flygbiljett. Det är dessutom motorväg hela vägen, så det tar endast 45 minuter att komma fram. Det är också möjligt att ta tåget, men då måste du först ta dig in till Catania stad där stationen befinner sig. Vi rekommenderar därför att du istället hyr en bil på Catania flygplats, så att du på det viset själv kan styra över din tid, och t.ex. köra upp till, eller runt om, vulkanen Etna som ligger nära inpå.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Det finns både tåg- och bussförbindelser till Catania, så det är i princip inte nödvändigt att ha en bil på semestern. Men vill du trots det ha en hyrbil för att lättare åka iväg på utflykter på ön, kan du med fördel beställa bilhyra på Sicilien hemifrån.

Utflykter

Vill du uppleva på kultur på din resa, så är det inte långt till Taormina. Här är ett av de mer betydelsefulla monumenten det grekiska templet, där du dessutom kan njuta av en fantastisk panoramautsikt. Lite ovanför Taormina bjuder den lilla staden Castelmola likaså på en vacker utsikt över havet och vulkanen Etna. Men det råder dessutom ett lugn på de smala gatorna, och en stämning av det autentiska Sicilien som man kan sakna i själva Giardini di Naxos.

Vill du inte nöja dig med att betrakta den från avstånd, kan du också åka hela vägen upp på Etna, Europas största aktiva vulkan. På guidade utflykter, kan du komma upp på vulkanens sidor, eller så kan du utforksa den omkringliggande nationalparken på egen hand.

Önskar du utforska öns sevärdheter i sällskap med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett urval av utflykter på Sicilien som du med fördel kan boka hemifrån.

Mer information om din resa till Giardini di Naxos

Giardini di Naxos, som ligger mellan Kap Taormina och Kap Schisò i provinsen Messina vid det Joniska Havet, var en gång en stilla fiskeby, men har under de senaste årtionden blivit en av Siciliens mest populära badorter, både för utländska och italienska semesterfirare. Många italienare äger sommarhus i området, medan utländska gäster lockas av den goda maten och drycken, den vackra panoramautsikten över bukten, de omkringliggande backarna, samt den lilla historiska fiskehamnen. När du reser till Giardini di Naxos, hittar du också en attraktiv strandpromenad, full av hotell, pubar, restauranger, kaffebarer och pizzerior, samt flera historiska kyrkor och en arkeologisk park.

Förutom de goda förutsättningarna för en sol- och badsemester, har staden också något att bjuda på till den som är historiskt och kulturellt intresserade. Staden har en lång och spännande antik historia, då den grundades redan 734 f.Kr. och därpå fick en betydelsefull roll i religiösa sammanhanf på grund av dess antika tempel, Apollo Archegetes, som skulle skydda de dåvarande grekiska koloniernas gudar. Staden fick också en central roll i koloniseringen av andra viktiga städer på ön, såsom Leontini och öns idag näst största stad, Catania.

Senare erövrade Hippocrates av Gela staden (494 f.Kr.), varpå den ödelades år 403 f.Kr. av Dionysios I av Siracusa på grund av stadens stöd till staten Athen under dess katastrofala sicilianska expedition. År 1544 byggdes flera viktiga militärbyggnader i stad, för att skydda Kap Schisò från de beryktade barbariska piraterna, som gång på gång angrep och plundrade kststäderna i området. Bland dessa byggnader, finns Schisò Castello, som byggdes ovanpå ett tidigare slott från 1200-talet: Schisò-fästningen och Vignazza-tornet. Det sistnämnda är ett fyrkantigt vakttorn, där observatörerna inne i tornet kunde varna landsortens invånare och de omkringliggande vakttornen genom att skicka ut röksignaler.

Giardino di Naxos bjuder också på en lång rad möjligheter för en aktiv semester, såsom cykelturer längs kusten, canyonturer, dykning, snorkling, båtturer, speedbåttturer och andra former av vattensport. Från hamnen kan du dessutom åka iväg på en utflykt i båt till ön Isola Bella, där du kan dyka, snorkla eller utforska de äventyrliga grottorna.

Boka din resa till Giardini di Naxos online redan idag och dra fördel av Escapeaways stora urval av bra priser, samt de bästa och billigaste flygförbindelsena tll Sicilien. Boka en hyrbil i samband med flygbiljett och hotell - så är allt täckt av resegaranti.

Lokale links

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Giardini di Naxos

Vad tycker gästerna om i Giardini di Naxos?

8,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 16 recensioner