Resor till Galati Mamertino

Semester i bergen på Sicilien

Galati Mamertino ligger i höjderna i de natursköna Nebrodibergen bakom Siciliens norra kust. Det är tal om en liten provinsstad med ca. 3.000 invånare.

Det finns ett litet medeltidscentrum och några hastigt byggda hus runt omkring. Det finns dock goda grunder att besöka staden efter en utflykt i bergen, exempelvis Bivieresjön eller vattenfallet Catafulco.

Borgen

Den första anledningen är borgen, vars ruiner ligger på ett utkiksställe på den högre delen av staden. Kommer du hit omkring klockan 15 är staden nästan öde, och du kan lätt parkera vid huvudtorget. De få hundra meterna till borgen går up och ner på den gamla stadens trappor. Utsikten från borgen, som är byggt direkt på berget, sträcker sig över Fitaliadalen. Skulle du undra vad det är för hus du ser från borgen, så är det kyrkogården och dess kapell - ja, de påminner som små radhus.

Befolkningen

När du har njutit av utsikten och vänder tillbaka till bilden, så finns det säkert lite tid över att sätta dig ner på torget med en god glass i handen - det finns en bra glassbar här - och njuta av stadens andra sevärdhet; dess befolkning som kommer för att socialisera på torget. På caféet sitter bönderna, som kommit tillbaka från markerna, och spelar kort i solen; de äldre med slips och kavaj och hustrun under armen; de unga med deras livliga beteende.

Karta över Galati Mamertino

Klicka på kartan här nedan för mer information om hotell och andra semesterboende i staden samt en översikt över avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway kan vi erbjuda dig mer än 1.500 semesterboende i Italien - häribland ett stort urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter på Sicilien. 

Du ska endast klicka in 'Galati Mamertino' och den önskade restiden i sökmaskinen här på sidan för att se en översikt över tillgängliga semesterboende i och omkring staden. 

Har du frågor kring våra boende och destinationer är du välkommen att kontakta oss för ett samtal. Vi berättar gärna vad vi tycker du ska välja och varför.

Vill du gärna uppleva mer av ön kan du med fördel boka en rundresa och bo på olika ställe. På så vis får du uppleva mer av ön men minimerar körtiden.

Transport

Sicilien har flera internationella flygplatser. Den närmaste flygplats från Galati Mamertino är Catanias flygplats. Detta är öns största sett till passagerarantal. Här finner du ett brett antal flygbolag med rutter från stora delar av Italien andra europeiska städer. Bland lågprisbolagen kan vi nämna Ryanair, easyJet och Norwegian. Det finns därför goda möjligheter att finna en billig flygresa hit från Sverige - eventuellt med en mellanlandning.

Flygförbindelser till Italien

Det kör tåg längs Siciliens nordkust mellan Palermo och Messina, men det är omkring 20 km till närmaste station på denna linje från Galati Mamertino.  Din bästa och snabbaste möjlighet för att komma till och från staden är därför med hyrbil.

Hyrbil på Sicilien är inte lika dyrt som hemma i Sverige och bokar du bilen i god tid hemifrån finns det ofta goda möjligheter att finna ett fint erbjudande. Med en bil till förfogande är det inte bara lättare att komma till och från flygplatsen, men även en fröjd att kunna göra utflykter i sitt eget tempo.

Restauranger och shopping

Du finner endast några få matställen i stan, men områdets många små och större städer och byar bjuder på otaliga restauranger och matställen som du kan utforska under de dagliga utflykter.

Utflykter från Galati Mamertino

Du kan enkelt använda hela semestern på att utforska de många charmiga städer i bergen och längs kusten, men glöm inte att upptäcka den vackra naturen som präglar Sicilien.

Det är t.ex. få kilometer till Catafurco vattenfall, som man faktiskt kan köra helt fram till. Vi rekommenderar dock att man låter bilen stå och istället snörar på sig vandringsskorna och tar turen till fots. Det är en fin liten vandringstur där alla kan följa med.

Nära Galati Mamertino ligger Grotta del Lauro som också är ett upplagt utflyktsmål. Vandringen upp till grottan som ligger i naturreservatet i Nebrodi-bergen bjuder på fantastiska utsikter över bergen och det blå havet i fjärran.

Det finns i det hela taget fina möjligheter för en aktiv semester på Sicilien, när du har din bas vid Galati Mamertino.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Galati Mamertino