Il Borgo Country Resort

Officiell kategori

Escapeaways kategori

8,7
Mycket bra
381 omdömen
Patricia Johansson
Utvalt av
Patricia Johansson

"Fatto a mano" betyder handgjort på italienska, och det är precis vad Il Borgo Country Resort är. I klassisk Catania-stil, byggt av svarta lavastenar som pryder fastigheten i en vacker symbios med de omkringliggande olivlundarna, fruktträdgårdarna, färgglada citrus- och apelsinträd. Il Borgo Country Resort på Sicilien är en rustik plats för relax med närhet till naturen.

Il Borgo Country Resort är uppbyggt omkring ruinerna av en landsby by från 1600- talet och med respekt för de gamla traditionerna. Huvudbyggnaden är den mest autentiska. Här välkomnas du i receptionen och i samma byggnad hittar du restaurangen som heter La Macina eller "vinkelsliparen" på svenska.

Det är en offentlig hemlighet, att maten i La Macina lockar även lokalbefolkningen, så menyn har fått sitt erkännande. Il Borgo Country Resort kallar själv sina kokkonster för läcker "bondemat", tillagat med Alcantara-dalens färska råvaror.

Inomhus är restaurangen det mysigaste området, om du frågar mig. Jag skulle förmodligen också vara den som blev kvar till sist, för här är fullt av atmosfär och god stämning. Lusten att "gå hem" är obefintlig. Inredningen påminner om spagettiscenen i Lady och Lufsen. Väggarna är prydda med lokala produkter som vin, kryddor, oliver, rankor med torkad frukt och grönsaker. 
Observera att restaurangen inte är öppen under dagen men öppnar till middagen på kvällen (med en fridag i veckan då restaurangen är stängd).

Den råa fasaden bestående av stora stenblock avslöjar att platsen har en lång historia. Arkitekturen komplimenterar solterrassen och den tillhörande poolen, där gammalt och nytt möts. De gemensamma utomhusområdena är dekorerad med korgstolar och blomkrukor i keramik. Rättar du blicken mot omgivningarna utanför området, är det knappt man tror sina ögon när man ser naturens färger och mjuka kurvor – man kan inte klaga på utsikten. Under mitt besök upptäcker jag snabbt att det mest populära sättet att slappna av är genom att ligga till avkylning i poolen med armarna upp längs kanten och njuta av landskapet, och det är ju inte helt fel.

Den gamla borgen passar dig som uppskattar en informell atmosfär i en naturlig miljö, och Il Borgo ger dig en touch av "det traditionella Sicilien, där historien ger platsen mycket själ. Officiellt har Il Borgo Country Resort 4 stjärnor. Tyvärr ges det inte stjärnor för en fin utsikt och hemlagad mat. Enligt min mening får rummens standard och bekvämligheter 3 fina stjärnor (3+ för restaurangen och läget och 2+ för servicen och standarden).

Il Borgo Country Resort är charmigt och ligger som gulan i ett ägg mellan apelsin- och citronlundar – dock utan att dessa stör utsikten över de skogsklädda kullarna runt omkring. En semester på Il Borgo kommer att flyga iväg, även om tiden i det gamla huset nästan stått stilla. Även om stället kan vara lite svårt att hitta på ankomstdagen så låt inte det skrämma dig. För här väntar dig genuina och intima omgivningar mitt i en storslagen dalgång. Trots att swimmingpoolen inte är världens största så är den perfekt efter en innehållsrik utflyktsdag eller vandringstur - Och så hittar du knappast en bättre utsikt än här från terrassen.

Därför ska du välja Il Borgo Country Resort

 • Närmaste flygplats: 62 km
 • Närmaste strand: ca. 11 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi

Bra att veta

Belägenheten går inte ta miste på, och Il Borgo är både lätt att hitta och även en bra utgångspunkt för att utforska den sicilianska ”guldgruvan” av upplevelser, inte minst Alcantara - ett förhistoriskt naturfenomen där ett vulkanutbrott har orsakat den djupa ravinen och den passerande floden Alcantara är fortfarande ytterst beundransvärd. Il Borgo har denna fantastiska naturpark nästan direkt i hotellets trädgård.. Ett besök i Alcantara Park är ett bra komplement till poolen på Il Borgo. Floden som sakta flyter mellan de höga klipporna känns nämligen oändlig, och under en varm sommar dag på Sicilien, är det en frisk fläkt som på ett förtjänstfullt sätt kompletterar poolen på Il Borgo, där det inte krävs många armtag från den ena kanten till den andra.

Karta och avstånd

 • Närmsta by, Francavilla di Sicilia – 7.7 km
 • Närmsta stad med shopping och restauranger, Giardini-Naxos – 11 km
 • Närmsta golfklubb, Il Piccolo Golf Club – 19 km
 • Närmsta strand, Giardini-Naxos – 11 km
 • Alcantara-dalen, glöm inte badkläder – 5,3 km
 • Besök Etna, Siciliens stolthet – 61 km
 • Taormina, staden med en oförglömlig utsikt – 21 km
 • Catania flygplats – 63 km
 • Palermo Flygplats – 263 km

Litet intimt hotell med endast 16 rum fördelade på två byggnader. Tre av dem ligger i den gamla huvudbyggnaden och resterande tretton standardrum ligger i en modernare sidobyggnad. Sannolikheten är därför störst att du får en nyckel till något av de 13 rummen i den nya byggnaden. Vi på Hideaways är glada över att ha möjligheten att erbjuda dig en semester just här i dessa vackra omgivningar.

Trots så få rum finns det inte två som ser exakt likadana ut men gemensamt för dem alla är att de är färgglada antingen på väggarna eller i möblemanget. Detta tycker jag bidrar till att göra Il Borgo till något helt speciellt. Det skall dock understrykas att faciliteter är de samma på alla rum så som luftkonditionering, TV, hårfön och minibar. Il Borgo är en rustik och vacker egendom. Jag vill dock betona att rummen i den gamla huvudbyggnaden är lite lyhörda.

 

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Il Borgo Country Resort. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
 • Parkering/garage (ev. mot avgift)
 • Stad mindre än 3 km bort
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Strada Provinciale 81, 39
95012 Castiglione Di Sicilia

Koordinater

Latitude: 37.8679
Longitude: 15.1926

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Till Hotel Il Borgo kan du boka följande typ av resa: Beställ inklusive flyg, boende och eventuell hyrbil eller boka "enbart hotell" om du själv vill ordna transporten till och från Sicilien. Jag rekommenderar att du flyger till Catanias flygplats som ligger ca 45 minuters körning från Il Borgo. Du hittar aktuella priser genom att skriva in dina valfria resdatum i sökmotorn på hemsidan.

Förutom flygplatsen i Catania som ligger på den östra sidan av Sicilien så finns det ytterligare 3 flygplatser på ön. Dessa kan du naturligtvis också flyga till men var uppmärksam på att avstånden är långa och att det till exempel från Palermos flygplats tar 3 timmar att köra till Il Borgo. När du väljer att bo på Il Borgo rekommenderar jag dig att hyra bil.

Hos Escapeaway vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Visa mer

Liknande hotell

Italien, Syditalien, Sicilien, Castelmola
8,8
Mycket bra
563 omdömen
 • Närmaste flygplats: 72 km
 • Närmaste strand: ca. 3.2 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Sicilien, Taormina
8,6
Mycket bra
1733 omdömen
 • Närmaste flygplats: 67 km
 • Närmaste strand: ca. 1.7 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Sicilien, Cefalù
9,4
Fantastiskt
808 omdömen
 • Närmaste flygplats: 101 km
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang

Destinationer Sicilien

Visa fler