Resor till Gaggi

Den lilla landsortsstaden Gaggi ligger lite tillbakadraget från Siciliens östkust och några av öns mest populära resmål. Det är bara omkring 5 kilometer till den vackert belägna staden Taormina och stränderna vid Giardini Naxos. Du har därför nära till allt det som många reser till Sicilien för, men samtidigt har du möjlighet att dra dig tillbaka till ett mer fridfullt område när dagen går mot sitt slut.

Bo på lite avstånd från massturismen

I jämförelse med de närliggande kuststäderna där turismen är det allt överskuggande kan du i Gaggi uppleva ett mer autentiskt sicilianskt lantsortsliv. Här är livet på gatorna fortfarande mer präglat av de omkring 3 000 fasta invånarna än av turister trots närheten till kusten och det azurblå Medelhavet. Väster om den genomgående huvudleden består staden mest av nyare lägenhetskomplex men på den motsatta sidan av vägen ligger lite mer av de äldre delarna av staden med ett tätt nätverk av smala gator mellan lägre, rustika hus.

Längs med genomfartsvägen i Gaggi ligger några få matställen och barer, dessutom har staden även ett bageri, en bank samt mini-markets där du hittar de flesta dagliga förnödenheterna. Skulle dessa inköpsställen inte räcka till så finns det både restauranger och shoppingmöjligheter i överflöd på de närliggande, mer kända resmålen vid kusten.

Utflykter upp på Etna

Reser du till Gaggi mitt på sommaren kommer de närliggande, breda sandstränderna säkert att utöva en viss dragningskraft, men det finns naturligtvis många andra saker att uppleva på Sicilien. Den största, rent bokstavligt talat, har du nästan i din trädgård för det är bara cirka 20 kilometer fågelvägen från Gaggi till toppen av den 3 326 meter höga vulkanen Etna. Många lokala företag erbjuder guidade dagsturer upp längs den imponerande vulkanen med avgång från bland annat Taormina. En guide är av säkerhetsskäl obligatorisk om du vill upp till den övre delen av vulkanen men det går även bra att utforska den nedre delen på egen hand. Oavsett vad du väljer är det närmast ett måste att avsätta minst en dag till att utforska Etna på en resa till Gaggi på Sicilien.

När du bor en bit upp i inlandet har du även möjlighet att göra utflykter till någon eller några av de charmiga små städerna vid foten av vulkanen. Om du till exempel följer Alcantara-floden från Gaggi in i landet bör du stanna till i Randazzo. Denna stämningsfulla stad precis vid foten av Etna är känd för sin domkyrka och flera andra kyrkor vilka är byggda av svart lavasten.

Ska du resa till Gaggi är det bästa att flyga till flygplatsen vid Catania, denna flygplats har bland annat förbindelser till Stockholm och Köpenhamn. Från Catania är det mindre än en timmes körning till Gaggi.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Gaggi

Vad tycker gästerna om i Gaggi?

8,2
Samlade gästomdömen
Baserat på 48 recensioner