Resor till Furci Siculo

Furci Siculo ligger på den Joniska kusten omkring 35 kilometer söder om Messina. I jämförelse med Messina är Furci Siculo bara en liten lilleputt med omkring 3 200 invånare. Stadens geografiska utveckling har naturligt begränsats av dess läge mellan två floder som mynnar ut i havet just här. Trots sin relativt beskedliga storlek så är det massor av liv i Furci Siculo - framför allt nere längs kustpromenaden och stranden.

Är det en avkopplande badsemester du söker och där du bor precis vid kilometerlånga stränder så är det som gjort för att resa till Furci Siculo. Stränderna här på den nordöstra delen av Sicilien består av grov sand och små rullstenar vilket gör att det inbjudande azurblåa havet är mycket klart. Du behöver naturligtvis inte begränsa dig till stränderna precis vid Furci Siculo utan kan även lätt förflytta dig en bit söderut till grannstaden Santa Teresa di Riva eller norrut till Roccalumera. 

Bortsett från att floderna på sommaren vanligtvis är mer eller mindre uttorkade så utgör de en naturlig gräns mellan dessa städer som annars mer eller mindre ser ut som en enda långsträckt kuststad. Detta gör att du på en resa till Furci Siculo har allt du kan tänka dig av restauranger, barer och inköpsmöjligheter på mycket nära håll.

Badsemester kryddad med utflykter

Om du inte vill nöja dig med att bara lapa sol och bada hela semestern lång så har du goda möjligheter att krydda resan med spännande utflykter. Det är till exempel bara omkring 20 kilometer till Taormina som är ett av Siciliens mest kända resmål. Staden är utöver sina idylliska stränder även känd för sitt vackra läge uppe på en klippa med en sagolik utsikt över Naxosbukten samt sina intressanta kulturhistoriska sevärdheter så som den gamla grekiska teatern.

På en resa till Furci Siculo har du också perfekta möjligheter att komma nära öns - bokstavligen tala - största sevärdheter. Det är nämligen här nära Medelhavsöns östkust som den enorma vulkanen Etna ligger. På en dagsutflykt kan du utforska nationalparken omkring vulkanen eller till och med komma nära själva kratern på guidade turer.

Med Escapeaway kan du lätt boka din resa till Furci Siculo med möjlighet till avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Luleå, Malmö eller Köpenhamn. Vår intelligenta sökmotor bevakar hela tiden nätet för att hitta de bästa priserna på flygbiljetter med reguljärflyg vilka du sedan kan kombinera med våra utvalda hotell i Furci Siculo. Bokar du en sådan sammansatt paketresa så är du naturligtvis täckt av resegaranti.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Furci Siculo