Resor till Francavilla di Sicilia

Semester i fredliga och natursköna omgivningar

Francavilla di Sicilia ligger i Alcantaradalen i den nordöstra delen av Sicilien, norr om Etna och endast ca. 15 km från Medelhavskusten och den kända staden Taormina.

Stadens grundande kan dateras hela vägen tillbaka till 1092, men idag ska den huvudsakligen besökas, om du önskar lugn och ro, samt är intresserad i oförglömliga naturupplevelser, som t.ex. de spektakulära klipporna Gole di Alcantara.

Om du vill ha omväxling från naturupplevelserna, ligger de större städerna Messina och Catania endast 50 respektive 70 km bort, och där finns det rik möjlighet att delta i det typiska sicilianska stadslivet med marknader, shopping och otaliga restauranger.

Karta över Francavilla di Sicilia

Genom att klicka på kartan över Francavilla di Sicilia här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Franciavilla di Siclilia? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring semesterstaden.

Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan t.ex. välja att bo på flera olika om du vill uppleva mer av ön, som inte är så liten inte...

Reser du som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa på Sicilien. En fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva.

Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du resa med flyg till Sicilien, är Catania flygplats - som också är öns mest nyttjade på grund av ett stort utbud rutter till Europeiska städer - den som ligger närmast Francavilla di Sicilia.

 Många av våra resenärer väljer att beställa en hyrbil till semestern. En bil gör det i de flesta fall inte bara lättare att komma fram till semesterbostaden, utan den ger också en större grad av frihet till att åka ut på utflykter i eget tempo, utan att vara beroende på offentlig transport.

Väldigt få väljer att köra hela vägen från Sverige till Sicilien på grund av det långa avståndet. Vill du ändå avverka den drygt 3000 km långa resan, kan du komma över med bilen till ön via Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranger och shopping

Det finns endast ett begränsat urval av restauranger och affärer i staden, vilket inte är så märkligt med tankte på Francavilla di Sicilias lilla storlek. Om du inte nöjer dig med en handfull restauranger i staden, kan du med fördel planera att besöka någon av de större städerna nere mot kusten, exempelvis Taormina som endast ligger 15 km bort, och har ett mycket större urval av matställen och butiker. 

 

Utflykter och sevärdheter

Francavilla di Sicilia har byggts upp runt klostret San Salvatore di Placa, och än idag är det en historisk sevärdhet värd att besöka. Den största sevärdheten är dock Gole di Alcantara - de karaktäristiska djupa klyftorna genom lavaklipporna, där floden Alcantara löper och till och från skapar små hål, småsjöar och vattenfall på sin väg. Idag har hela dalen status som naturreservat, och det görs mycket för att bevara detta unika område.

När du spenderar semestern i detta hörn av Sicilien, är det också perfekt att avsätta en dag till att besöka öns kanske största (bokstavligen) sevärdhet - vulkanen Etna. Oavsett om du går upp på kraterna tillsammans med en guide, eller på egen hand utforskar den omkringliggande naturen, så väntar dig en stor, och oförglömlig naturupplevelse.

Därtill kommer alla charmiga mindre och större städer, både längs kusten och uppe i baklandet, där du lätt kan bruka lång tid på att fördjupa dig i historiska sevärdheter eller endast strosa runt på de stämningsfulla gatorna.

Vill du vara säker på att få ut det mesta av din tid på Sicilien, kan vi rekommendera dig att nyttja en lokal, certifierad guide. Vår samarbetspartner Viator, erbjuder en värld av välorganiserade turer, som du med fördel kan boka redan hemifrån. Läs mer om möjligheterna att åka iväg på utflykt på Sicilien här

Lokala länkar

Du hittar stadens officiella hemsida här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Francavilla di Sicilia