Resor till Forza d'Agrò

Vacker utsikt över Taormina

Forza d'Agrò är en liten, trevlig bergslandsort som ligger 20 minuter norr om Taormina. Det är bland annat här, som flera av scenerna till Gudfadern har spelats in.

Här befinner du dig långt bort från turister och souvenirbutiker, mitt i en autentisk siciliansk landsort, som byggdes på en kulle mellan Taormina och Santa Teresa di Riva, med utsikt över havet. Härifrån kunde invånarna hålla utkik om det var något angrepp i sikte.

Kuliss till Gudfadern

År 1972 var Francis Ford Coppola i Forza d'Agrò, då han filmade några scener till hans världsberömda mafia-film, Gudfadern, med Al Pacino och Marlon Brando i huvudrollerna. Han var dock inte den första som upptäckte denna landsorts vackra arkitektoniska skapelse och stämning, då även filmen "Jessica" med Angie Dickinson filmades här år 1961. Francis Ford Coppola använde även staden som kuliss för Gudfadern II och Gudfadern III.

Var ligger Forza d'Agro?

Forza d'Agrò ligger endast 43 km söder om Messina, på 420 meters höjd över havet. Den medeltida landsorten är idag bebodd av cirka 900 invånare. Den närmsta flygplatsen är Catania, som ligger 73 km bort. Staden är inte så stor, men här finns ändå en pizzeria, en fiskrestaurang, en traditionell trattoria och en lite matvarubutik.

Spår från förr

När du promenerar genom staden, så känner du av att staden fortfarande präglas av 1400-, 1500-, och 1600-talen. Detta framgår t.ex. av den medeltida och barocka stilen, och att religion hade en mycket mer betydande roll när staden byggdes, än den har idag. Man har behållt flera kloster och kyrkor i stan, så även om du endast är ett stenkast från Taormina, så befinner du dig i en helt annan atmosfär.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Forza d'Agrò