Resor till Fontane Bianche

Avslappnande badsemester på södra Sicilien

Fontane Bianche har fått sitt namn efter alla de naturliga källor som ligger i närheten, men är idag mest känt för sin badstrand med fin vit sand.

Fontane Bianche som ligger ca. 15 km från Siracusa på Siciliens sydöstra kust, har sedan 1960-talet utvecklat sig till en av områdets mest populära semesterorter, dit många av Siracusas familjer kommer för att njuta av fritiden i deras sommarhus. 

Vacker strand

Här kan du verkligen njuta av alla de färger och dofter som Sicilien erbjuder, och du befinner dig långt ifrån vardagslivet med allt vad det innebär. Hit kommer man för att njuta av de vackra stränderna, för att upptäcka det marina undervattenslivet och för att slappna av. Tack vare att det inte finns många stora städer i närheten, så är vattnet här rent och perfekt för att dyka i.

Karta över Fontane Bianche

Genom att klicka på kartan över Fontane Bianche här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Fontane Bianche? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden.

Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan t.ex. välja att bo på flera olika om du vill uppleva mer av ön, som inte är så liten inte...

Reser du som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa på Sicilien. En fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva.

Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du resa med flyg till Sicilien, är Catania flygplats - som också är öns mest nyttjade på grund av ett stort utbud rutter till Europeiska städer - den som ligger närmast Fontane Bianche.

Staden har förbindelse till Siracusa och Pozzallo via den lokala järnvägen. Många av våra resenärer väljer att beställa en hyrbil till semestern. En bil gör det i de flesta fall inte bara lättare att komma fram till semesterbostaden, utan den ger också en större grad av frihet till att åka ut på utflykter i eget tempo, utan att vara beroende på offentlig transport.

Väldigt få väljer att köra hela vägen från Sverige till Sicilien på grund av det långa avståndet. Vill du ändå avverka den drygt 3000 km långa resan, kan du komma över med bilen till ön via Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranger och shopping

De flesta restauranger i Fontane Bianche hittar du runt gatan Viale dei Lidi. Likaså är det endast några få kilometer til grannstäder som Cassibile där du hittar ännu fler alternativ - resturanger, pizzerior och café.

Staden har dessutom ett apotek och en bankomat, liksom du i de mindre supermercatin kan hitta det mesta till det dagliga behovet. Uöver de större matvarubutikerna i närområdet, kan det också rekommenderas att besöka en av de många lokala marknaderna. Här hittar du goda råvaror till kvällens middag, och får dessutom uppleva en autentiskt del av det sicilianska vardagslivet.

Utflykter och aktiviteter

Spenderar du semestern i Fontane Bianche, kommer en hel del av tiden utan tvekan att spenderas på den härliga sandstranden. Det är möjligt att hyra vattencyklar och kanoter om du inte bara vill slappa i solen.

Staden är dock också en bra utgångspunkt för att åka på utflykter till intressanta historiska sevärdheter och vackra naturområden. Du bor till exempel inte långt från naturreservatet Cavagrande del Cassibile - en stor canyon (klyfta). Här du tagit med dig rejäla skor, väntar här en vacker, och lite ansträngande, vandringstur ner i botten, där det finns små bassänger och en rik flora.

Du har också perfekta möjligheter att åka in till Siracusa, som utöver den arkeologiska parken bjuder på ett stort urval restauranger och butiker. Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Fontane Bianche