Resor till Fondachello

Den lilla kuststaden Fondachello sträcker sig bara några få hundra meter in i landet men breder i gengäld ut sig långt längs den inbjudande stranden. Här är det lätt att hitta en plats att slå sig ner på under en parasoll och bara njuta av ljudet från vågorna och den varma brisen från det azurblåa havet. Stranden består till största del av fina, runda småstenar men ett par badskor kan ändå vara en fördel för ömtåliga fötter. När du inte lapar sol eller badar i havets kristallklara vatten är det bara några få meter upp till kustvägen där det ligger åtskilliga restauranger, pizzerior, minimarkets och kiosker.

Även om livet i Fondachello framför allt på sommaren i huvudsak är koncentrerat nere omkring stranden så är detta ett lite mer fridfullt resmål än till exempel Giardini Naxos längre upp längs kusten. Vill du ha en kväll där det händer lite mer och få ett livligare nattliv så ligger både denna populära semesterort och Taormina inom kort räckhåll.

Badsemester kryddad med spännande utflykter

Om du nu inte bara helt vill koppla av och slappa på stranden så har du på en resa till Fondachello på det hela taget gott om möjligheter att bege dig ut på spännande utflykter. Du bör under alla omständigheter ta en tur till det vackert belägna Taormina som förvisso är ganska turistigt men som ändå har många stämningsfulla gator och vackra byggnader som sjuder av historia. Det är naturligtvis även ett måste att besöka stadens antika grekiska teater från vilken du har en storslagen panoramautsikt.

Fondachello ligger dessutom vid foten av Siciliens bokstavligen talat största natursevärdhet Etna. Denna Europas största aktiva vulkan ligger rakt österut från Fondachello och är den sortens naturfenomen som man bör avsätta tid för att besöka om man får chansen. Det går att köra ganska långt in i den omkringliggande nationalparken på egen hand men vill du ta dig upp till de övre delarna av vulkanen ska det av säkerhetsskäl göras tillsammans med en guide.

När du ska boka din resa till Fondachello så är flygplatsen i Catania den som ligger klart bäst till. Under sommaren finns det som regel flygförbindelser med såväl Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn antingen direkt eller med en mellanlandning på vägen. Från flygplatsen i Catania är det sedan bara omkring 45 minuters körning till Fondachello där du kan rivstarta din semester med ett uppfriskande dopp efter resan.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Fondachello