Resor till Floridia

En extra bokstav kan göra stor skillnad! Därför är Floridia inte en stat i sydöstra USA utan en liten stad på sydöstra Sicilien. Staden grundlades 1628 men blev liksom många andra städer i området återuppbyggd efter en stor jordbävning 1693. Man valde då att anlägga staden som ett nätverk av långa rätvinkliga gator.

När du går runt på dessa gator kommer du se åtskilliga kyrkor och långa rader av byggnader med inslag av den vackra barockstilen som präglar flera av de återuppbyggda städerna på denna del av ön. Med detta sagt så räknas Floridia dock inte arkitekturmässigt i samma liga som de berömda barockstäderna Noto, Scicli, Modica och Ragusa. Dessa städer kan du i gengäld lätt besöka om du reser till Floridia. Det är till exempel bara omkring 35 kilometers körning till Noto. Har du hyrt en bil till din semester, vilket helt klart kan rekommenderas, så är Floridia en perfekt utgångspunkt för sightseeing till de vackra barockstäderna.

Nära världsarv och stränder

När det gäller spännande utflyktsmål så får du på din resa till Floridia också en fantastisk möjlighet att fördjupa dig i de sevärdheter och inte minst det restaurang- och affärsliv som UNESCO-staden Syracusa har att bjuda på. Denna stad ligger vid kusten enbart 13 kilometer österut från Floridia. Här ute vid kusten hittar du naturligtvis även en annan av områdets största attraktioner; de underbara badstränderna. Här finns både kilometerlånga stränder med fin sand och ställen där man badar i det kristallklara vattnet från små vikar inramade av branta klippor.

Eftersom Floridia ligger lite tillbakadraget från kusten och inte själv har några berömda sevärdheter så är staden inte särskilt turistig. En resa hit är därför en möjlighet att få uppleva ett mer autentiskt sicilianskt vardagsliv än om du väljer ett hotell i någon av badorterna. Under årets lopp finns det möjlighet att uppleva olika festivaler och andra traditionsrika firanden. På en resa till Floridia i augusti kan du till exempel delta i Notte Bianca med massor av konserter, marknader och utställningar. Staden är dessutom stor nog (cirka 22 000 invånare) för att ha ett bra urval av restauranger och inköpsmöjligheter.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Floridia