Resor till Fiumefreddo

Upplev vulkanen Etna

Välj en vistelse vid Fiumefreddo för att uppleva Siciliens vackra östkust och vulkanen Etna på bekvämt avstånd från de mer turistpräglade orter som Taormina och Giardini di Naxos.

Fiumefreddo betyder på italienska "kalla floden" och det står i motsats till vulkanen strax bakom, som förmodligen är Italiens varmaste berg. Staden är relativt ny i jämförelse med många andra i närheten. Staden består av ca. 10.000 invånare som huvudsakligen lever av jordbruk, odling av apelsinträd och blommor, vilket innebär att det finns flera växthus runt omkring i landskapet. I staden och i närheten hittar du ett bra utbud av matställen.

Stränderna vid Fiumefreddo

Fiumefreddo ligger ca. 3 km från havet och stranden i Marina di Cottone där du kan sola och njuta av utsikten över vulkanen Etna. Vill du ha mer liv runt omkring dig när du njuter av solen så är det endast 9 km till Giardini di Naxos, alltså badorten nedanför Taormina. Om du kör söderut kan du hoppa i havet från de svarta lavastenklipporna som finns vid Acireale, Acicastello och uppleva de små öarna I Ciclopi på kort avstånd.

Kör på ny utflykt varje dag

Du kommer till ett område där du både kan tillbringa din semester bland natursköna upplevelser och göra kulturella utflykter varje dag och fortfarande se något nytt varje gång. Taormina, den grekiska teatern och den befästa staden Castelmola ligger också på kort avstånd och du kommer förmodligen spendera mer än en dag här. Messina på norra sidan och Catania på södra sidan är två städer som är mycket olika, trots det korta avståndet mellan dem. Speciellt Catania bjuder på en vacker stadskärna med många sevärdheter medan Messina upplevs mer modern efter att staden blev helt jämnad med marken i början av 1900-talet efter en jordbävning. Söder om Catania finner du sevärda barockstäder som Noto och Ragusa samt den spännande staden Siracusa. Om du kör mot centrum av Sicilien kan du nå in till Randazzo, den svarta staden omkring en halvtimme och besöka staden under gatumarknad som hålls på söndagar.

Kom i bil

Hit kommer du helt klart lättast i bil efter att ha landat i Catania och hyrt bil härifrån. Det är ca. en halv timmes bilresa från flygplatsen som har bra förbindelser med motorvägen. Om du väljer en semester utan bil så ska du vara medveten om risken för dålig kollektivtrafik: tågtrafiken går längs den östra kusten av Sicilien med endast ett spår, och tågen är ofta försenade på grund av minsta problem som gör det omöjligt för andra tåg att köra. Och bussar är inte det mest utvecklade transportsättet när du kommer utanför de stora städerna.

Här semestrar du sida vid sida med lokalbefolkningen och ändå på kort avstånd från de mest kända städerna på ön. En bra kompromiss för dem som vill ha lugn och ro utan att bli uttråkad för mycket och för länge.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Fiumefreddo