Resor till Fanusa

Fanusa är ett fridfullt bostadsområde på Sicilien sydöstra kust omkring 8 kilometer söder om Syrakusa  öns fjärde största stad. Eftersom Fanusa mest bestå av villor så är det inte här du hittar något egentligt stadsliv med restauranger och affärer. Detta har du i gengäld rikligt av i den större grannstaden Syrakusa i norr. Här är framför allt den äldre stadsdelen ute på ön Ortigia intressant med sin flotta katedral som är byggd över resterna av ett Athenatempel och de smala stämningsfulla gatorna med sina delikatessaffärer och massor av restauranger.

Sightseeing och badturer

När du reser till Fanusa har du rikliga möjligheter att i lugn och ro utforska sevärdheterna i Syrakusa. Detta är något du lätt kan tillbringa ett par dagar med om du vill. Här får du till exempel inte gå miste om den stora arkeologiska parken med ruinerna av en grekisk och en romersk amfiteater samt stenbrottet Latomia del Paradiso med Dionysios' Öra en snäckformad gång uthuggen i kalkstensklippan. Det korta avståndet till Syrakusa är emellertid långt ifrån det enda som gör att Fanusa är bra beläget.

Fanusa är även en bra bas för att utforska resten av sydöstra Sicilien där ibland de berömda barockstäderna Ragusa och Noto, många andra arkeologiska sevärdheter samt den livliga staden Catania. Till detta kommer naturligtvis stränderna längs kusten som du har inom kort räckhåll. Det är till exempel bara 2-3 kilometer ner till den populära stranden vid Arenella och enbart lite längre söder ut till den charmiga badorten Fontane Bianche som ligger i en liten hästskoformad bukt. När du inte är på sightseeing så är det med andra ord inte långt till närmsta strand om du skulle vilja koppla av vid det klara, barnvänliga havet.

Boka en resa till Fanusa i dag

Använd sökmotorn här på sidan när du är redo att boka en resa till Fanusa. Här kan du snabbt se alla våra handplockade hotell i Fanusa och på resten av Sicilien. Du kan välja att söka efter både flyg och hotell om du med en gång vill försäkra dig om en flygbiljett till den internationella flygplatsen vid Catania som är den som är närmast Fanusa. Du väljer själv om du vill flyga ut från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Vill du få ut det mesta möjliga av din semester på ön så är det en fördel med hyrbil. Du kan boka allt som en sammansatt paketresa som naturligtvis är säkrad av resegaranti. Så fungerar en semester med Escapeaway.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Fanusa

Vad tycker gästerna om i Fanusa?

9,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 8 recensioner