Resor till Falconara

Semester på Siciliens sydkust

Detta lilla bysamhälle består huvudsakligen av den flotta borgen, som uppfördes av normanderna för att skydda sig mot saracenernas angrepp.

Idag är borgen fortfarande bebodd, och dessvärre inte öppen för besök. Stranden under borgen är privat och tillhör det närliggande hotellet Fattoria di Falconara. 

Här finns en liten bar och en tågstation, som borgens ägarfamilj lät etablera redan på 1800-talet, men som dessvärre inte betjänas av fler än 2-3 tåg om dagen.

Karta över Falconara

Genom att klicka på kartan över Falcona här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Falconara? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden.

Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan t.ex. välja att bo på flera olika om du vill uppleva mer av ön, som inte är så liten inte...

Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du resa med flyg till Sicilien, är Catania flygplats den som ligger närmast Realmonte och som också är öns mest nyttjade på grund av ett stort utbud rutter till Europeiska städer.

De få förbindelserna till stadens lilla tågstation är för många inte tillräckliga och många av våra resenärer väljer därför att beställa en hyrbil till semestern. En bil gör det i de flesta fall inte bara lättare att komma fram till semesterbostaden, utan den ger också en större grad av frihet till att åka ut på utflykter i eget tempo, utan att vara beroende på offentlig transport.

Väldigt få väljer att köra hela vägen från Sverige till Sicilien på grund av det långa avståndet. Vill du ändå avverka den drygt 3000 km långa resan, kan du komma över med bilen till ön via Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranger och shopping

Bortsätt från en liten bar/restaurang hittar du inga matställen här, utan du får bege dig utanför staden för att hitta en plats att äta middag på. Du bor lyckligtvis mitt emellan Licata och Gela, som både är stäer med ett brett urval av restauanger, caféer och pizzerior.

Det är likaså här som du hittar de närmaste matbutikerna där du kan handlar in varor om du önskar laga din egen mat under semestern. Får du chansen kan vi också rekommendera att besöka de lokala marknaderna i området där du utöver goda råvaror också får chansen att uppleva en charmig sida av det sicilianska vardagslivet.

Utflykter från Falconara

Som tidigare nämnt består Falconara främst av en borg, men det finns goda möjligheter att åka på korta eller längre utflykter härifrån. I den medeltida staden Piazza Armerina kan du t.ex. bland annat titta på en imponerande romersk villa, som är känd för dess välbevarande och vackra mosaiker. Nutida keramik kan du uppleva i överflöd i Caltagirone, som också ligger inom ett förhållandevis kort avstånd från Falconara. Den levande staden bjuder in till promenader, till exempel upp för den fantastiska vackert dekorerade trappan som leder upp till Santa Maria del Monte. Det kan också varmt rekommenderas att besöka Ragusa, som är en av Siciliens klassiska barockstäder. Staden med det vackra läget på en klipptopp har utöver arkitektoniska pärlor också en varm atmosfär som ger en lust till att slå sig ner med en kopp kaffe för att bara njuta av omgivningarna. Läs mer om att boka biljetter till sevärdheter här

Lokala länkar

Du hittar Siciliens turistbyrås officiella hemsida href="http://www.visitsicily.info/" target="_blank">här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Falconara