Resor till Erice

Vidunderlig medeltida stämning i Erice

Erice är en lugn och charmig stad som ligger på en backtopp med en härlig medeltida stämning. Du kommer snabbt få intrycket att du rest tillbaka till en helt annan tid.

Flera av stadens snäva gator är belagda med kullersten, som harmonerar fint med det omkringliggande husen, och som leder tankarna tillbaka till den tiden då normanderna härskade på Sicilien.

Fantastisk utsikt på 800 meters höjd

Från Erice har du en fantastisk utsikt över havet, både mot norr och söder, där du på klara dagar kan se saltkullarna vid den närliggande hamnstaden Trapani. På grund av sin höga placering är Erice dessutom ofta väldigt behaglig på en varm dag - temperaturen här är lägre än längre ner i dalen, och på kvällarna kan det krävas en lättare jacka.

Karta över Erice

Genom att klicka på kartan över Erice här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Erice? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden.

Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan t.ex. välja att bo på flera olika om du vill uppleva mer av ön, som inte är så liten inte...

Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din resa til Sicilien direkt här på sidan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du resa med flyg till Sicilien, är Trapani Vincenzo Florio flygplats den som ligger närmast Erice. Det är dock också ett förnuftigt avstånd till Palermos flygplats.

Många av våra resenärer väljer att beställa en hyrbil till semestern. En bil gör det i de flesta fall inte bara lättare att komma fram till semesterbostaden, utan den ger också en större grad av frihet till att åka ut på utflykter i eget tempo, utan att vara beroende på offentlig transport.

Du kan eventuellt välj att ställa bilen på parkeringsplatsen i utkanten av Trapani, och ta linbanan upp till Erice, som bjuder på många fina panoramautsikter.

Väldigt få väljer att köra hela vägen från Sverige till Sicilien på grund av det långa avståndet. Vill du ändå avverka den drygt 3000 km långa resan, kan du komma över med bilen till ön via Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranger och shopping

Trots stadens förhållandevis lilla storlek finns har ett ganska stort urval av restauranger i Erice. Är du en gottegris, kan du se fram emot att staden är känd för sina mandelkakor och kex. Så ta gärna turen förbi en pasticceria (konditori) och njut av urvalet. Då staden besöks av en del dagsturister, finns det också en del souvenirbutiker.

Har du behov av fler restauranger, butiker och matvarubutiker, finns det ett stort urval i Trapani som ligger nära inpå.

Utflykter från Erice

I utkanten av staden, på berget, är den normandiska borgen Castello di Venere en populär sevärdhet, inte minst på grund av den storslagna panoramautsikten härifrån. Det är också värt att åka ner för berget för att besöka närliggande Trapani, som också har flera trevliga gamla kvarter med smala gator som bjuder in till promenader.

Därutöver kan vi bland annat varmt rekommendera en utflykt till Segesta, som har en av Siciliens förnämsta sevärdheter - staden anses ha varit en det viktigaste städerna för folkslaget Elimi. Senare kom grekerna hit och lämnade efter sig en mänfs välbevarade arkelogiska fynd i Medelhavsområdet. Templet och teaterna är några av de saker du måste sem när du spenderar semestern på denna delen av Sicilien.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Erice