Resor till Cornino

Cornino ligger vid en liten bukt vid foten av Monte Cofano i det nordvästra hörnet av Sicilien. Uppifrån toppen av berget har du en spektakulär utsikt ner över det dramatiska kustlandskapet och den lilla kuststaden. Det krävs visserligen en viss portion mod och kondition för att ta sig ända dit upp. Är du inte så äventyrslysten så är det också vackert att följa stigen längs havet vid foten av berget, detta område är utsett till naturreservat. Det finns både grottor och vacker utsikt att beundra under din vandring längs havet.

För övrigt kan alla, såväl barn som vuxna, njuta av den verkliga attraktionen i Cornino, den fina stranden vid det turkosblåa havet. Stranden består av sand men i strandkanten finns klippor så det kan vara en fördel att använda badskor. På senare år har man dessutom lagt ut en flytbro från stranden för att lättare komma i och ur vattnet. En fördel med den klippiga kusten är att den ger bra förutsättningar för snorkling.

Att det finns gott om fisk i havet förstår du av att det fortfarande ligger små fiskebåtar i den lilla hamnen. Under sommaren är det dock badgästerna som präglar stadens liv och Cornino, som ligger mindre än en halvtimmes körning från Trapani, är även en lokal favorit. Det är dock vanligtvis inte överbefolkat här vilket är kännetecknande för detta hörn av Sicilien där du lätt kan kombinera en avkopplande badsemester nere vid havet med utforskandet av vandringsstigar i orörd natur, historiska sevärdheter och äkta lantlig idyll uppe i inlandet.

Koppla av på stranden eller ge dig ut på äventyr

Den fridfulla atmosfären och det natursköna läget gör att det både är familjer och par som gärna reser till Cornino. Där finns ett begränsat men fint urval av caféer i staden men inte något nämnvärt nattliv. På samma sätt ska du inte förvänta dig någon hektisk affärsgata men här finns några minimarkets där du kan köpa de flesta förnödenheterna till semestern. Skulle du få behov av större inköpsmöjligheter så är det inte långt till lite större grannstäder med supermarkets och andra butiker.

Reser du till Cornino så kan du lätt tillbringa hela semestern bara med att njuta på stranden och i områdets natur. Hyr du en bil vilket helt klart kan rekommenderas på en resa hit så har du i Cornino även en bra utgångspunkt för längre utflykter. Vill du till exempel uppleva livet i öns kulturella centrum Palermo så ligger det bara omkring en och en halv timmes körning bort. Kanske får du längs vägen lust att göra stopp längs nordkustens kilometerlånga sandstränder.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cornino