Resor till Corleone

Det traditionella Sicilien och en touch av Hollywood

Den världsberömda staden Corleone som ät känd från Francis Ford Coppolas filmatisering av Mario Puzos roman Il Padrino (Gudfadern).

De flesta inspelningarna till Coppolas triologi spelades dock i verkligheten in i mindre städer runt Taormina på östkusten. Corleone ligger inne i landet på den nordvästra sidan av Sicilien, 57 kilometer söder om Palermo.

Det är utan tvivel kopplingen till Gudfadern-filmerna som lockar flest besökare. Men frågar du Sicilien-kännare, så är det likaså de omkringliggande landskapen och naturen som är värda att upplevas här. Naturreservaten Monte San Genuardo och Bosco della Fucuzza skiljer sig åt, och kan båda upplevas på vandringsturer. Därutöver ligger bland annat klyftan Gole del Drago och vattenfallet Cascata delle Due Rocche några få minuters promenad från centrum och är därmed populära utflyktsmål.

Karta över Corleone

Klicka på kartan här nedan för att se en överblick över de semesterbostäder vi tillhandahåller i området, samt för att se avstånd till flygplatser och andra italienska städer. 

Cosa Nostra

Staden har drygt 11.000 invånare. Det är egentligen inget speciellt med staden, förutom den ökända förbindelsen med den sicilianska maffian Cosa Nostra - både i form av dess status som födelsestad för Vito Corleone, huvudpersonen i Coppolas fiktiva bok, och i form av dess sanna status som tidigare inofficiell ’huvudstad’ för Cosa Nostra. Det var faktiskt endast 3 kilometer från Corleone som den tidigare maffiabossen Bernardo Provenzano, som ledde Cosa Nostra efter den legendariske Totó Riina, blev arresterad i april 2006.

Traditionell siciliansk stad

Besöker du staden idag ska du inte förvänta sig något drama. Staden fungerar och framstår som en traditionell siciliansk stad, och de senaste åren har en kraftig anti-maffia rörelse spridit sig. Efter det tragiska mordet på den högt respekterade och beundrade maffiadommaren Giovanni Falcone år 1992 - ett mord som maffian stod bakom - vände många sicilianare sig mot Cosa Nostra och ett stort antal antimaffia-föreningar uppstod. En del av den jord och den egendom som tidigare tillhörde medlemmar av maffian administreras nu av staten och jorden odlas av diverse maffia-fientliga föreningar som producerar och säljer ekologiska varor, bland annat riktigt goda viner.

Vackert historiskt centrum

På grund av stadens mytomspunna karaktär, har framförallt skandinaviska par de senaste årtiondena skapat en tradition att gifta sig i Corleone - staden var en gång i tiden känd som "staden med de 100 kyrkorna", där den mest kända idag är Chiesa Madre. I staden finns ett fint historiskt centrum med restauranger, caféer och butiker. Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Corleone? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av 1800 handplockade hotell, villor och semesterlägenheter, många på Sicilien och i och omkring den populära orten.

Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan t.ex. välja att bo på flera olika om du vill uppleva mer av ön, som inte är så liten inte... Reser du som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa på Sicilien. En fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva. Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Typiskt för många av städerna på Sicilien som ligger på en backtopp, så finns det ingen tågförbindelse, och det samma gäller för Corleone. De offentliga transportmöjligheterna är därför begränsade till bussar från Palermo, en tur som tar cirka 2 timmar. Vill du även uppleva naturreservaten som ligger runt staden, är det bäst att ha en hyrbil till ditt förfogande.

Den närmsta flygplatsen ligger vid Siciliens största stad, Palermo. Från flygplatsen är det enkelt att komma på motorvägen, som snabbt leder dig till din semesterbostad. Därför är det också perfekt att beställa bilhyra på Palermo flygplats redan hemifrån, så står det en bil och väntar på dig när du anländer.

Lokala länkar

Stadens egen hemsida hittar du här (på italienska)

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Corleone