Comiso flygplats

Comiso flygplats

Comiso flygplats - officiellt Aeroporto di Comiso (flygplatskod: CIY) - på södra Sicilien har först nyligen öppnat för civil luftfart och fick i samband med det en ny landningsbana. Det är 5 kilometer in till staden Comiso, som dock inte i sig själv är ett känt resmål. Men flygplatsen ligger samtidigt också bra placerat i förhållande till många av Siciliens populära resmål. 

Ska du till exempel spendera semestern nära barockstäderna Ragusa, Noto eller Modica är Comiso flygplats ett perfekt val. Inte minst för att flygplatsen betjänas av lågprisbolaget Ryanair.

20 november 2016 - Observera att vi håller på att uppdatera alla sidor med information om flygplatserna i Italien, och därför saknas det viss text i styckena nedan.

Flygbolag och flygrutter

Comiso flygplats är en liten flygplats, så urvalet av flygbolag som flyger hit är också begränsat. För tillfället har bland annat Alitalia och Ryanair rutter hit. I skrivande stund finns det inga direkta rutter från Comiso flygplats från Sverige och Danmark, men via en mellanlandning i t.ex. London Stansted eller Frankfurt kan du nå hit.

Lokal transport

Det finns både bussar och teaxi utanför ankomosthallen. Det finns bussförbindelser till flera av städerna på södra Sicilien som t.ex. Ragusa, Catania och badorten Marina di Ragusa.

Biluthyrning

Vill du lätt komma fram till din semesterbostad och gärna slippa offentlig transport, är en hyrbil ett perfekt val. Det finns flera biluthyrningsbolag på plats på flygplatsen, och har du beställt bilen hemifrån kommer den står redo och vänta på dig vid din ankomst.

Flygavgångar och -ankomster

Du kan se aktuella flygavgångar och läsa mer om flygplatsen på den officiella hemsidan som du hittar här

Adress och kontakt

Aeroporto di Comiso 
97013 Comiso (RG), Sicilien
Italien 

Telefon: 0039 0932 961467 
Flygplanskod: CIY

Se flygplatsens läge på kartan