Resor till Cinisi

Semester på norra Sicilien

Cinisi ligger lite tillbakadraget från havet i ett vackert, backigt landskap, och kan bäst betraktas som en större landsort.

Det ligger många bra sandstränder i området, bland annat i Terrasini, Isola delle Femmine osv.

Cinisi ligger i ett område av klassiska "maffia-landsorter", så om man har ett intresse eller passion för maffiahistoria, är landorten det perfekta utgångsläget för att utforska de omkringliggande städerna som Montelepre, Partinico, Borgetto osv.

Men Cinisi är faktuskt berömt ör att vara hemort för den kända anti-maffia-aktivisten Peppino Impastato - en ung radiovärd, som vägade ta upp kampen mot den lokala maffiabossen - en kamp som skulle visa sig kosta honom livet. Det lilla muséet, Casa Memoria Felicia E Peppino Impastato, som står som minne för honom är helt klart värt ett besök.

Karta över Cinisi

Genom att klicka på kartan över Cinisi här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Cinisi? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden.

Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan t.ex. välja att bo på flera olika om du vill uppleva mer av ön, som inte är så liten inte...

Reser du som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa på Sicilien. En fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva.

Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du resa med flyg till Sicilien, är Palermo flygplats den som ligger närmast Cinisi. Även Trapani flygplats ligger inom rimligt avstånd.

Staden har en egen tågstation, med förbindelse till Trapani och Palermo. Det finns också olika bussförbindelser härifrån. Många av våra resenärer väljer dock att beställa en hyrbil till semestern. En bil gör det inte bara lättare att komma fram till semesterbostaden, utan den ger också en större grad av frihet till att åka ut på utflykter i eget tempo, utan att vara beroende på offentlig transport.

Cinisi ligger nära påfarten till A29-motorvägen, som ger snabb tillgång till stora delar av Sicilien, det är t.ex. endast cirka 35 km till Palermo.

Väldigt få väljer att köra hela vägen från Sverige till Sicilien på grund av det långa avståndet. Vill du ändå avverka den drygt 3000 km långa resan, kan du komma över med bilen till ön via Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranger och shopping

I staden hittar du ett bra urval av restauranger, pizzerior och små supermarknader, fruktbodar och butiker med lokala läckerheter. Det är få kilometer till ännu fler matställen och butiker i grannbyarna, som t.ex. Terrasini.

För upplevelsens skull, kan det dock också rekommenderas att besöka en av de lokala utomhusmarknaderna i området, både för att köpa in lokala råvaror men också för att ta del av det sicilianska vardagslivet. 

 

Utflykter från Cinisi

Siciliens största stad, Palermo, som ligger inom kort köravstånd, är ett perfekt mål för dagsutflykten. Regionshuvudstaden bjuder på en massa intressanta historiska sevärdheter, ett rikt handelsliv med butiker och marknader, samt trevliga caféer och många bra restauranger. Besök till exempel den stora matmarknaden, La Vucciria, som utstrålar arabisk charm. En av Siciliens viktigaste historiska sevärdheter, det grekiska templet vid Segesta (från ca 430 f.Kr) ligger också inom kort räckvidd (både med bil och tåg). Du bor redan i en stad som historiskt präglats av Cosa Nostra, men vill du också uppleva den berömda staden Corleone från Francis Ford Coppolas Gudfadern, så är det inte långt dit. Det är dock inget speciellt med denna stad, som framstår som en traditionell siciliansk stad men med ett trevligt historiskt centrum med restauranger, caféer och butiker. Önskar du att utforska ön sevärdheter i sällskap med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner, Viator, en värld av spännande turer som du med fördel kan boka in dig på redan hemifrån. Läs mer om möjligheterna och boka dina utflykter på Sicilien här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cinisi