Hideaways och boutique-hotell i Chiaramonte Gulfi

Hideaways är det vi erbjuder dig som är lite mer kräsen och som tycker om att man har tänkt på alla detaljer utan att det för den skull behöver vara lyx. Ett Hideaways-hotell i Chiaramonte Gulfi lever upp till en rad stränga krav från vår sida, som till exempel ett begränsat antal rum, särskilt bra läge och framför allt massor av charm och atmosfär. Boka ett Hideaway eller ett boutique-hotell i Chiaramonte Gulfi när semestern ska ha lite extra krydda.

Fridfull charm på Sicilien

Chiaramonte Gulfi har inte några kända sevärdheter, men däremot en fantastisk utsikt och en stillsam charm, samt trevliga gator med små affärer.

Landsorten ligger på 700 meters höjd, cirka 19 km norr om Ragusa. Därför kan man på en varm sommardag åka frn havet upp till Chiaramonte Gulfi och njuta av den friska luften.

Därtill kommer, att du tack vare läget, kan njuta av en betagande utsikt över landskapet, helt ner till Medelhavet i söder och Etna i norr.

Staden som grundades av grekerna på 700-talet f.Kr. är också i sig själv charmig med de många snäva, kringliga kullerstensbelagda gatorna som leder dig fram mellan de gamla byggnaderna.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Chiaramonte Gulfi? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterorten.

Du behöver endast ange datum och antal personer för att få en översikt över de tillgängliga semesterbostäderna under din valda semesterperiod. Du kan därefter boka din semesterbostad på Sicilien direkt här på sidan. 

Planerar du att åka iväg med vännerna, eller med ett par andra familjer? Då är det kanske en villa du är på jakt efter. Genom att hyra en villa på Sicilien har du gott om plats, men också mer privatliv då ni inte behöver dela pool och trädgård m.m. med andra gäster.

Har du frågor, eller vill du ha hjälp med att hitta precis rätt i vår katalog med bostäder, så är du altid välkommen att ringa till oss - våra italien-experter är redo att hjälpa dig.

Transport

Vill du resa till Sicilien med flyg, är Catania flygplats den som ligger närmast Chiramonte Gulfi. Flygplatsen har ett brett antal rutter till Europa, inklusive Sverige och Danmark, och är därmed den mest nyttjade på ön.

Väljer du att bo i Chiaramonte Gulfi, kan vi inte rekommendera att du förlitar dig på offentlig trasnport. De flesta av våra resenärer väljer istället att hyra en bil, vilket går att göra redan hemifrån Sverige. En bil gör det lättare att ta dig omkring till öns olika sevärdheter och dessutom underlättar det när ni ska köpa hem mat etc till semesterbostaden.

Läs mer om att hyra bil på Catania flygplats här

Det är ytterst få som väljer att köra hela vägen från Sverige till Sicilien på grund av det lång avståndet. Vill du dock ta den 3000 km långa körturen är det möjligt att få med bilen till ön från Reggio Calabra eller Villa San Giovanni. 

Restauranger och shopping

Trots stadens lilla storlek finns det en handfull restauranger i Chiaramonte Gulfi att välja emellan. Dessutom behöver du bara åka några få kilometer frå att hitta ännu fler restauranger i grannbyarna.

I stadens lilla matvarubutik kan du hitta det mesta till det dagliga behovet. Har du en bil är det inte långt till fler större supermercati och butiker. För urvalets och upplevelsens skull, kan det också rekommenderas att besöka de lokala marknaderna, där du utöver goda råvaror också har chasen att uppleva det sicilianska vardagslivet.

Utflykter från Chiaramonte Gulfi

Du bor på ett bra läge för att åka iväg på utflykter, framförallt på södra Sicilien, som gömmer på massor av stora kultur- och naturupplevelser.

Det är till exempel kort avstånd till Ragusa, som utvöer många vackra barockbyggnader bjuder på en härlig atmosfär som gör promenaden på de smala gatorna extra njutbar. Är du fascinerad av barockarkitektur finns det många intressanta städer inom rimligt kort avstånd.

Sicilien är också känd för sin vackra och på vissa platser, dramatiska natur. Ett exempel på detta är Europas största aktiva vulkan, Etna, som ligger cirka 84 km bort. Det kan varmt rekommenderas att avsätta en dag till att utforska naturparken runt vulkanen, och eventuellt boka in sig på en av de guidade turerna som tar dig hela vägen upp mot kraterna.

Lokala länkar

Stadens egen hemsida hittar du här.

Vad är ett Hideaway?

Är du en livsnjutare? Är en säng inte bara något som är praktiskt att sova i när du är på semester? Då kan ett hideaway i Chiaramonte Gulfi vara något för dig. Precis som resten av utbudet du hittar hos Escapeaway, så är samtliga hotell, villor och semesterlägenheter noga utvalda – ett hideaway är bara särskilt och extra omsorgsfullt handplockat.  

Utöver att ett hideaway ofta är ett charmerande och mindre hotell som är mycket uppskattat av sina (stam)gäster, så skiljer det sig dessutom från andra bra ställen genom att det har sin egen personlighet. Till exempel kan det vara familjeägt eller vara särklassigt beläget – det kan också vara något helt annat – till exempel ett boutique hotell. Inte ett hideaways är det andra likt, men de har det gemensamt, att de har något unikt att erbjuda.

Boka ett Hideaway-hotell separat eller boka en paketresa som inkluderar flyg till attraktiva priser online här på sidan, då får du samtidigt trygghet i form av resegarantin och paketreselagen. Varmt välkommen!

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hideaways i Chiaramonte Gulfi