Rabatterade resor och restresor till Cefalù

Billiga sista-minuten-resor och restresor till Cefalù på Siciliens norra kust

Med Escapeaway får du de billigaste priserna på sista-minuten-resor och restresor till Cefalù på Siciliens norra kust. Sök och boka här.

Cefalù är en mycket trevlig liten stad på norra kusten på Medelhavets största ö, Sicilien. En läcker sandstrand, massor av sol, fästningar, domkyrka, dramatiska berg och mycket mer gör att rabatterade resor till Cefalù är väldigt eftertraktade.

Den idylliska kuststaden har i modern tid blivit ett populärt resmål på Sicilien, men har trots detta lyckats bibehålla mycket av den autentiska och charmiga atmosfären. Den långa sandstranden, den lilla hamnen och de trevliga små gatorna sätter ramarna för en avslappnande semester. Men Cafalù är också en bra utgångspunkt för att utforska Siciliens andra städer och sevärdheter.

Avslappnande semester i Cefalù

Siciliens varma medelhavsklimat är perfekt till en badsemester och ren avslappning - och till precis just det är Cefalù en perfekt semesterort. Efter en dag på stranden, bjuder de smala gatorna i den lilla fiskebyn in till långsamma promenader med pauser på torg, caféer och shopping i de små butikerna med specialiteter från lokalområdet. Även om Cefalù idag lockar många besökare, känner du fortfarande av den sicilianska stämningen.

Du bör också ta en tur förbi stadens storslagna katedral från 1200-talet, Il Duomo di Cefalù, som är utsmyckad med guldmosaik. Har du energi till det, kan en tur upp till fortet och templet på klippan, La Rocca, rekommenderas. Det tar cirka 35-40 minuter och från toppen belönas du med en fantastiskt utsikt över Cefalù och den sicilianska nordkusten.

Både i staden och längs strandpromenaden (lungomare) har du många möjligheter att testa utbudet av välsmakande fiskrätter, pizzor, och pastarätter, som ofta är lite av en specialitet för just den valda restaurangen. Efter en god måltid och förnyad energi, kan en kvällstur ner förbi den lilla hamnen rekommenderas. Här ligger de små fiskebåtarna ofta sida vid sida med varandra efter de kommit tillbaka från en dag på havet.

>>> Se alla våra hotell och semesterboende i Cefalù här

På utflykt utanför Cefalù

Beställer du en sista-minuten-resa till Cefalù, kommer du att bo mitt på Siciliens norra kust. Den medeltida staden ger dig därför en perfekt utgångspunkt för att åka iväg på utflykter till alla delar av ön, oavsett om du har en egen hyrbil, eller om du nyttjar den offentliga transporten.

Det är till exempel inte mer än en timmes körsel till Siciliens huvudstad. Palermo, där det finns en uppsjö av museum, vackra byggnadsverk och butiker som lätt kan fylla en dag med spännande upplevelser.

Har du lust att spendera en dag med aktiviteter i naturen, finns det ett 400 kvadratkilometer stort naturreservat, Parco delle Madonie, söder om Cefalù, som är ett trevligt utflyktsmål. Här kan du komma bort från kusten, och njuta av ron i vackra, bergiga landskap. Trots statusen som naturreservat, finns här fler små bergsbyar. Det finns därför många möjligheten till att stilla hungern efter vandringsturen med en solid måltid på en av byarnas restauranger.

Ön är inte större än att du också kan åka på dagsutflykt till exempelvis Catania vid Etnas fot. Utöver stadskärnan, som är upptagen på UNESCOs världsarvslista, är en utflykt till Catania trevlig för att få chansen att komma nära den berömda vulkanen Etna - Europas mest aktiva. Det finns många olika möjligheter för att åka på guidade turer in i den fascinerande Parco dell'Etna.

Har du lust att åka iväg på semester till Medelhavets största ö? Hitta billiga sista-minuten-resor och restplatser till Cefalù genom att söka i sökfältet här ovan.

>>> Läs mer om sista-minuten-resor och restplatser till Italien här

Karta över Cefalù

Populära hotell i Cefalù

Italien, Syditalien, Sicilien, Cefalù
8,8
Mycket bra
227 omdömen
  • Närmaste flygplats: 99 km
  • Närmaste strand: ca. 650 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Sicilien, Cefalù
8,9
Mycket bra
920 omdömen
  • Närmaste flygplats: 99 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Sicilien, Cefalù
8,7
Mycket bra
1822 omdömen
  • Närmaste flygplats: 101 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi