Hotel Villa Gaia

Officiell kategori

Escapeaways kategori

8,1 Gästrecensioner
Marie Strutzenblad
Utvalt av
Marie Strutzenblad

Underhållning vid stranden i Cefalù

Villa Gaia Hotel har ett härligt läge nära det historiska centret i Cefalù, och med bara en minuts promenad till stranden. Den trestjärniga, personliga servicen säkrar dig god valuta för pengarna.

Villa Gaia Hotel har ett perfekt läge

Villa Gaia Hotel har utsikt över havet och Cefalùs strand, och ligger mindre än 600 meter från staden historiska centrum. Under högsäsongen har läget den fördelen, att du kan njuta av mer lugn och ro på kvällstimmarna, än om du skulle bo mitt i centrum. Precis utanför Villa Gaia finns en busshållplats, varifrån du kan ta bussen till centralstationen, och vidare till många andra platser. Centrum är verkligen värt ett besök, och i den historiska stadskärnan råder en härlig, avslappnande stämning. Något av det bästa (och vackraste) med staden, är att stranden ligger mitt i det gamla centret - det gör Cefalù till en unik semesterort.

Kultur, historia och stadsliv på semestern i Cefalù

Katedralen kommer dra åt sig dina blickar, och det är stadens största turistattraktion. Den bär prägel av alla de olika civilisationer som har styrt över Sicilien genom århundraden: normander, romer, greker och araber. Den historiska delen av staden och området runt omkring den, har en livlig atmosfär och du kommer att hitta många caféer, restauranger, butiker och glassbarer. Vackra stränder finns överallt i staden, faktiskt överallt på Sicilien. Bara 10 meter från Villa Gaia hittar du din privata "lido" (strand-service) med liggstol och parasoll som väntar på dig.

Härlig gästfrihet, enkla faciliteter

Villa Gaia är ett hotell utan överdrivet krusidull. Du kan med andra ord förvänta dig en utmärkt och bekväm service, men begränsade faciliteter. Läget och gästfriheten är något av det bästa med detta hotell. När du går upp på morgonen, kan du på sommaren njuta av din frukost ute på terrassen. På vintern äter du den inomhus. Frukosten består av ett urval av olika produkter, och du kan köpa en espresso hela dagen från hotellets bar. Lättare snacks och förfriskningar serveras också ute på terrassen. Du kan enkelt parkera din bil nära hotellet, och det är gratis, precis som wifi som finns tillgängligt i de gemensamma utrymmena.

Traditionella rum i medelhavsstil

Villa Gaia är ett litet hotell, och har endast 12 bekväma rum. Olika rumstyper förekommer, och det finns också sviter. Några av dem har balkong med havsutsikt, andra har utsikt över trädgården. Alla rum har som minimum aircondition, sat-TV, förvaringsbox till laptop, skrivbord, balkong, och badrum med dusch (några med hydromassage-funktion) och hårtork.

Därför ska du välja Hotel Villa Gaia

 • Närmaste flygplats: 98 km
 • Internet/Wi-Fi
 • Parkering / Garage
 • I stad eller by

Hotel Villa Gaia är inte tillgänglig i dagsläget

Hotel Villa Gaia är inte en del av programmet hos Escapeaway i dagsläget.

Karta och avstånd

 • Palermo Flygplats: ca. 98 km (1h 20m)
 • Catania Flygplats: ca. 178 km (2h 0m)
 • Trapani Flygplats: ca. 182 km (2h 20m)
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Hotel Villa Gaia. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Parkering/garage (ev. mot avgift)
 • I stad eller by
 • Stad mindre än 3 km bort
 • Strand mindre än 1 1/2 km bort

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress


Cefalu

Koordinater

Latitude: 38.0343
Longitude: 14.0139

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Destinationer Sicilien

Visa fler