Hotel Tourist

Officiell kategori

Escapeaways kategori

8,0 Gästrecensioner
Patricia Johansson
Besökt av
Patricia Johansson

Bo vid vattnet nära Cefalù

Hotel Tourist ligger på kustvägen ute vid vattnet, och endast ca. 1 km från centrum av Cefalù. Hotellet har en stor pool, restaurang, och de flesta rum har balkong med hel eller delvis havsutsikt.

En stad med en helt unik charm

Cefalù är en av de populäraste badorterna på Siciliens norra kust, men det är inte endast stranden och det azurblå havet som lockar. Det gamla, mysiga centrumet, har en helt unik charm, och i Cefalù kan du också uppleva, att husen i det antika centret ligger hela vägen nere vid vattnet - något du inte ser på många andra platser. Om du väljer att spendera din semester i Cefalù, kan du kombinera en badsemester med både kultur, historia, en fantastisk natur och, sist men inte minst, den traditionella sicilianska gastronomin.

Bo ett stenkast från havet

Hotel Tourist är ett enklare hotell som ligger i lugna omgivningar på kustvägen, nere vid havet, och då det inte är en väg med genomfartstrafik, behöver du inte oroa dig för buller från trafiken. Vägen går mellan stranden och hotellet, så du är endast några få meter från havet, om du har lust att ta ett morgondopp innan dagens första måltid. Under somamren, juni till september och efter väderleken förstås har du som gäst tillgång till hotellets strandservice. Det finns en restaurang på hotellet, så du har också möjlighet att äta alla dina måltider på hotellet, om du inte föredrar att bege dig int till staden, där det finns ett stort utbud av bra restauranger. På hotellet finns en härlig pool, där du kan njuta av tillvaron på en av alla solsängar under de stora parasollen. Det finns en bar både inomhus och utomhus, där du under dagens lopp kan beställa en god kopp italienskt kaffe, en kall öl eller en svalkande drink. Under sommarsäsongen arrangeras olika temakvällar med levande musik, bl.a. en siciliansk kväll med lokala specialiteter och traditionell siciliansk musik,

Valet mellan bil och offentlig transport

Om du väljer att hyra en bil, ger det dig otaliga möjligheter att utforska alla de spännande sevärdheter som ligger i lokalområdet. Om du vill uppleva ön, så som den var en gång i tiden, vill vi rekommendera dig att kör en tur upp till alla de små landsorterna i bergen, där livet har stått stilla i många år. Tillhör du dem som föredrar att nyttja offentlig transport, så finns det en tågstation i Cefalù, varifrån du har förbindelse med bl.a. Palermo. Bor du på Hotel Tourist, ska du uppmärksamma att det tar dig ca. 15 minuter att gå till centrum och stationen.

Enkla men bekväma rum

På Hotel Tourist finns det totalt 46 rum i olika kategorier. Rummen är fint och enkelt inredda i dova färger, och de flesta rum har en mindre balkong med hel eller delvis havsutsikt. Alla rum har som minimum aircondition, kassaskåp, minibar, telefon, Sat-TV, Wi-Fi och badrum med toalett, dusch och hårfön.

Därför ska du välja Hotel Tourist

 • Närmaste flygplats: 99 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang

Hotel Tourist är inte tillgänglig i dagsläget

Hotel Tourist är inte en del av programmet hos Escapeaway i dagsläget.

Karta och avstånd

 • Praktfulla Cefalù: ca. 1.6 km
 • Siciliens huvudstad: ca. 67 km
 • Tenuta Regaleali - det historiska huvudsätet för vinhuset Tasca d'Almerita: ca. 79 km
 • Shopping på Sicilia Fashion Outlet: ca. 120 km
 • Besök Etna, Siciliens aktiva vulkan: ca. 172 km
 • Palermo Flygplats: ca. 99 km (1h 20m)
 • Catania Flygplats: ca. 178 km (2h 0m)
 • Trapani Flygplats: ca. 182 km (2h 20m)
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Hotel Tourist. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
 • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
 • Stad mindre än 3 km bort
 • Strand mindre än 1 1/2 km bort
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Lungomare G. Giardina
90015 Cefalu

Koordinater

Latitude: 38.0322
Longitude: 14.0078

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Destinationer Sicilien

Visa fler