Hotel Santa Lucia Le Sabbie d'Oro

Officiell kategori

Escapeaways kategori

7,1 Gästrecensioner
Marie Strutzenblad
Besökt av
Marie Strutzenblad

Klassisk sicilianskt hotell vid havet

Hotel Santa Lucia Le Sabbie d’Oro är ett traditionellt sicilianskt turistklasshotell, som ligger ett par kilometer från Cefalùs historiska centrum, och nära havet. Det finns både pool och restaurang på stället, och du får mycket för pengarna.

Om du vill bo till ett bra pris nära Cefalù, är Hotel Santa Lucia ett utmärkt val. Cefalù är en historisk stad med en härligt avslappnad atmosfär och som en extra bonus ligger den historiska stadskärnan helt ut till havet - så du kan faktiskt slappna av på stranden mitt i den gamla stadsdelen. Stadens huvudattraktion är domkyrkan, och den är också stadens visuella magnet som du inte kan undvika att kika på, när du tittar in mot staden från Hotel Santa Lucia. Domkyrkan avspeglar den stora historiska inflytelse som både normander, greker och araber har haft på Sicilien. Stadens historiska centrum utstrålar stämning med små restauranger, caféer, glassbarer och butiker. De vackra sandstränderna finns inte bara i centrum men sträcker sig längs större delen av kusten. Om du älskar naturupplevelser ska du inte gå miste om ett besök i Madoniebergen och Nationalparken som ligger på höjderna nära hotellet. Madonie park är en perfekt plats för vandring och mountainbike eftersom det finns ett fint urval av bra stigar som varierar i svårighetsgrad och längd. Från Hotel Santa Lucia Le Sabbie d'Oro tar det ca. 20 minuter att gå till den historiska stadskärnan. Precis utanför hotellet finns en busshållplats där du kan ta lokalbussen till centrum.

Slappa vid poolen

Hotel Santa Lucia Le Sabbie d'Oro är uppdelat i två delar, åtskilda av den stora poolen och solterrassen. Poolen har också en liten lekpool för barn. Under sommarsäsongen (juni-augusti) finns det en miniklubb för de minsta, och det sker underhållning vid poolen med animation och musik, precis som på många andra platser i Italien. Man håller också i olika temakvällar, och underhållningen slutar senast kl. 24 på kvällen. På den andra sidan av poolen hittar du trappan som leder ner till stranden där du kan använda solstolar och paraplyer under sommarsäsongen mot en avgiften. Den enda nackdelen är tågrälsen, som leder direkt genom trädgården, mellan poolen och stranden.

Den bästa glassen i stan

Hotel Santa Lucia Le Sabbie d'Oro kan i vissa perioder kännas lite överbefolkat då det är ett populärt hotell bland italienska turister, framför allt i augusti. Det är ett prisvärt hotell, och om du bortser från att inredningen inte är av det nyare slaget, kan du se fram emot en fantastisk semester på Hotel Santa Lucia. Du kan välja en vistelse helt utan måltider, eller med halvpension eller helpension (men förvänta dig ingen gourmetmat). Bufférestaurangen erbjuder ett brett urval både till frukost, lunch och middag. Köket serverar nationella och lokala rätter som buffé, och à la carte-restaurangen är öppen både för utomstående gäster samt för gäster som inte har boka halv- eller helpension. Under sommarsäsongen kan du även äta ute på terrassen med utsikt över havet. Under dagen och på kvällen kan du njuta av din favoritdrink i baren eller vid poolen, där det också serveras lättare tilltugg om du inte vill äta lunch i restaurangen. Då och då hålls privata fester på hotellet, och det kan naturligtvis störa lite, men se det gärna som en chans för att uppleva hur italienarna själva håller fest. Ett roligt inslag på Hotel Santa Lucia Le Sabbie d'Oro är, att hotellet är hem för den bästa glassbutiken i hela Cefalù. Om du anländer med bil finns det gott om parkering i området. Wi-Fi är gratis i allmänna utrymmen.

Enkelt inredda rum

Hotel Santa Lucia Le Sabbie d'Oro erbjuder totalt 256 rum. Alla rum är inredda i klassisk stil och är funktionella och bekväma. Alla rum är utrustade med aircondition, förvaringsbox, minibar, skrivbord, satellit-TV samt badrum med toalett, dusch och hårtork. Några av rummen är HCP-anpassade.

Därför ska du välja Hotel Santa Lucia Le Sabbie d'Oro

 • Närmaste flygplats: 100 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang

Hotel Santa Lucia Le Sabbie d'Oro är inte tillgänglig i dagsläget

Hotel Santa Lucia Le Sabbie d'Oro är inte en del av programmet hos Escapeaway i dagsläget.

Karta och avstånd

 • Palermo Flygplats: ca. 100 km (1h 20m)
 • Catania Flygplats: ca. 179 km (2h 0m)
 • Trapani Flygplats: ca. 183 km (2h 20m)
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Hotel Santa Lucia Le Sabbie d'Oro. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
 • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Barnpool el. del i pool
 • Parkering/garage (ev. mot avgift)
 • Stad mindre än 3 km bort
 • Strand mindre än 1 1/2 km bort
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Strada Statale 113
90015 Cefalu

Koordinater

Latitude: 38.0313
Longitude: 14.0016

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Destinationer Sicilien

Visa fler